24. února 2013 • 22:58

Paříž šílí! Beckham debutoval v PSG, premiéru osladil Ibra

Autor: rjm, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | David Beckham už zase hraje a Paříž je na nohou! Zkušený anglický záložník se dočkal startu v dresu francouzského PSG. Trenér Carlo Ancelotti poslal hvězdu na plac v 76. minutě nedělního ligového zápasu proti rivalovi z Marseille. PSG vyhrál 2:0 a na prvním místě tabulky se opět o tři body utrhl Lyonu. Marseille je třetí se ztrátou osmi bodů. Beckham měl z výhra takovou radost, že střelci Ibrahimovicovi skočil na záda.



VIDEO | Beckhamův debut v PSG

Hvězdami nabitý pařížský celek posílil Beckham během zimy. Jenže ne a ne se do sestavy prosadit. Fotbalista, který naposledy zářil v dresu zámořského LA Galaxy v Major League Soccer musel podle kouče dohnat fyzičku.

Makal a trpělivě čekal na svou šanci. Ta přišla v nedělní ostře sledované bitvě. Sice premiéra trvala jen čtrnáct minut, i tak byly ovace fanoušků ohromné.

Beckham stačil předvést několik přesných pasů a v poslední minutě se podílel na druhé brance. Lobem našel Jérémyho Méneze, který se obtočil kolem obránce a našel Zlatana Ibrahimovice. Nejlepší střelec soutěže dal snadno svůj 22. gól v sezoně.

VIDEO: Podívejte se, jak slaví Beckham v dresu PSG

Beckham přišel do Francie koncem ledna z Los Angeles Galaxy, kde hrál od roku 2007. Bývalý kapitán anglické reprezentace, který v minulosti působil také v Manchesteru United a Realu Madrid, podepsal smlouvu do konce sezony. Jeho plat půjde na charitu.

A co víc, PSG dosáhl na tři body, takže se na Beckhamovu premiéru bude vzpomínat v dobrém. Marseille si dala vlastní gól a v nastaveném čase pečetil výhru Zlatan Ibrahimovic. Nic jiného si anglický záložník za tu chvíli na place snad ani nemohl přát…

Francouzská fotbalová liga - 26. kolo: Lyon - Lorient 3:1 (24. Lisandro López, 50. Ghezzal, 90.+1 Mvuemba - 11. Aliadiére), Bordeaux - Brest 0:2 (19. vlastní Trémoulinas, 83. Kantari z pen.), Paris St. Germain - Marseille 2:0 (11. vlastní N'Koulou, 90. Ibrahimovic).

Anglický záložník David Beckham ještě na lavičce PSG před zápasem s Marseille
Anglický záložník David Beckham ještě na lavičce PSG před zápasem s Marseille

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud