16. července 2013 • 18:35

Nejdražší přestup v historii francouzské ligy! Cavani už patří PSG

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Uruguayský útočník Edinson Cavani přestoupil za 64 milionů eur (1,65 miliardy korun) z Neapole do Paris St. Germain. Částka překonala rekordní sumu vydanou za hráče ve francouzské lize a současně jde o i nejdražší fotbalový přestup tohoto léta.



Rekordním nákupem francouzské Ligue 1 i probíhajícího přestupového termínu byl dosud transfer kolumbijského kanonýra Radamela Falcaa z Atlétika Madrid, který posílil ligového nováčka Monako za 60 milionů eur.

Zástupci PSG přestupní částku za Cavaniho neprozradili, ale podle francouzských médií stál uruguayský reprezentant o čtyři miliony více než Falcao. S francouzským mistrem, který za nové hráče za poslední dva roky utratil přes 200 milionů eur, podepsal pětiletou smlouvu.

"PSG patří mezi nejlepší kluby na světě a může být úspěšné v Lize mistrů. Těším se na Ibru (Zlatana Ibrahimovice), bude to skvělé hrát s ním a společně usilovat o tituly," řekl Cavani na tiskové konferenci, kde převzal dres s číslem devět.

Cavaniho přestup je celkově pátým nejdražším v historii. Rekordem je 94 milionů eur, které vyplatil Real Madrid Manchesteru United za Cristiana Ronalda. Dražší byli ještě Zinédine Zidane (Real, 71,5 milionu), Ibrahimovic (Barcelona, 69 milionů) a Kaká (Real, 65 milionů).

Nejlepší střelec posledního ročníku Serie A přišel do Neapole v roce 2010 z Palerma a během tří sezon za jihoitalský klub nastřílel 78 ligových branek. S Neapolí vyhrál před rokem Italský pohár a v uplynulém ročníku skončil v lize druhý za Juventusem.

Uruguayec Edinson Cavani vyrovnává v semifinále Poháru FIFA s Brazílií na 1:1, ale nakonec se těšili z postupu Brazilci po výhře 2:1
Uruguayec Edinson Cavani vyrovnává v semifinále Poháru FIFA s Brazílií na 1:1, ale nakonec se těšili z postupu Brazilci po výhře 2:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud