23. srpna 2018 • 14:31

Šéf Nice o Balotellim: Ukázal srdce! Odmítl Čínu a hraje za menší plat

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zase to bylo léto plné spekulací, ale v Nice mohli přece jen vyhlásit: Mario Balotelli zůstává i na třetí sezonu. Italský kanonýr, který ve Francii nakopnul stagnující kariéru, měl podle tamních médií namířeno do Marseille, prezident jeho stávajícího klubu ale oznámil, že přišla i velmi zajímavá nabídka z Číny. Jak probíhala jednání o budoucnosti známého bouřliváka?



Klíčem k zaplacení Balotelliho nemalého platu byly evropské poháry, jak odhalil prezident Nice Jean-Pierre Rivére pro klubový web. „Mario mi vždycky říkal: Když se Nice bude držet na špici tabulky, můžu zůstat na dlouhou dobu,“ prozradil funkcionář.

„Na konci jeho první sezony jsme podepsali novou dvouletou smlouvu s klauzulí, že tým bude v jejím druhém roce v Evropě. Když hrajeme evropské poháry, máme finanční kapacitu na Maria, především na jeho plat. Pokud se tam nedostaneme, musíme jeho výplatu drasticky snížit,“ osvětlil finanční situaci.

„Když skončila minulá sezona, vysvětlili jsme mu, že nám finance nedovolí platit mu tu samou částku jako dosud. A za jistých jasně nastavených podmínek by tedy mohl odejít,“ pokračoval Rivére. Na jeho útočný klenot se vyptávalo několik týmů. „Přišla velmi, velmi vysoká nabídka z Číny, málokdo by jí řekl ne. Ale Mario ji okamžitě odmítl a řekl, že jeho hlavní prioritou je hrát v dobré evropské soutěži, ideálně v evropských pohárech,“ řekl prezident Nice.

Média mluvila hlavně o Marseille, Nice ale jednalo s několika týmy z Francie i mimo ni. Jenže nic se nikam neposunovalo. „Mario nikam nešel, tak jsme si řekli, že bychom ho zkusili přesvědčit, aby zůstal. V pondělí jsme mu předložili nabídku a dali mu 24 hodin na rozmyšlenou. Dvě nebo tři hodiny na to nám zavolal a oznámil, že zůstává u nás,“ popsal Rivére.

„Dal úplně stranou finanční stránku věci a nechal promluvit své srdce. Rozhodl se zůstat, i když tu nemá tak dobré finanční podmínky a nehraje poháry. Ukázal svou oddanost klubu. Chceme z něj udělat jednoho z lídrů,“ dodal.

Balotelli musí první tři kola vynechat kvůli trestu, na horké půdě Lyonu by ale už mohl nastoupit. A v Nice jistě doufají, že se dostane do formy brzy, tým, který nově vede Patrick Vieira, začal sezonu prohrou a remízou a krčí se na 14. místě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud