10. srpna 2021 • 16:40

Messi a PSG: HOTOVO! Barcelona měla poslední pokus, přišel pozdě

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bláznivý sen fanoušků francouzského giganta se stal realitou! Argentinský fotbalista Lionel Messi po odchodu z Barcelony posílil Paris St. Germain. Klub angažování hvězdného útočníka oznámil prostřednictvím kryptického videa na sociálních sítích. Messi už v Paříži fanouškům zamával z okna letiště v tričku s nápisem "Ici C'est Paris" (Tady je Paříž).  Na letišti v Barceloně to před odletem do Paříže novinářům potvrdil i Messiho otec Jorge. Argentinská hvězda má ještě dnes podepsat dvouletý kontrakt s opcí.



Loučení v slzách, dlouhý potlesk spoluhráčů i přítomných novinářů. Šlo jen o nachystané (a zoufalé) divadlo? Podle zdrojů ze Španělska podnikla Barcelona v úterý ráno poslední pokus, jak Lionela Messiho udržet. Výkonný ředitel klubu měl volat Messiho otcovi a agentovi a zaslat ještě jednu nabídku, která ovšem přišla pozdě.

34letá legenda mezi tím čekala u bazénu své vily, až se doladí podmínky nového kontraktu v PSG. Ten už je podle informací z Francie dojednaný a Messi se pak přesunul do Paříže, aby definitivně stvrdil přesun do nového klubu.

Pro jednoho z nejlepších hráčů historie je nachystaný dvouletý kontrakt s roční opcí, včetně bonusů si přijde ročně na 35 milionů eur (910 milionů korun). Messi by měl po příletu absolvovat zdravotní prohlídku, na středu je v plánu jeho první tisková konference. 

Lionel Messi je v Paříži
Lionel Messi je v Paříži

V Barceloně neprodloužil plánovaný kontrakt, protože si ho katalánský klub nemůže dovolit kvůli pravidlům finanční fair play španělské ligy. PSG s katarskými vlastníky byl od začátku považován za největšího adepta na získání rekordního šestinásobného držitele Zlatého míče.

Kapitán argentinské reprezentace strávil v Barceloně celou dosavadní kariéru. Odehrál za ni 778 soutěžních zápasů a se 672 brankami je suverénně nejlepším střelcem v klubové historii. Messi mimo jiné s „Barcou“ vyhrál čtyřikrát Ligu mistrů a desetkrát španělskou ligu.

V PSG půjde nejspíš o Messiho poslední velké angažmá. Dalším krokem může být přesun do zámořské MLS, případně návrat do Barcelony už v jiné roli, než jako nejlepší hráč a kapitán týmu. Messi klubu i rodině při svém loučení slíbil, že se do města, kde strávil drtivou většinu života a vyrostly v něm jeho tři děti, určitě jednou vrátí.

Messi už byl na odchodu z katalánského klubu před rokem po skončení sezony 2019/20, v níž Barcelona nezískala trofej a ve čtvrtfinále Ligy mistrů utrpěla debakl 2:8 od Bayernu Mnichov. Tehdy chtěl využít klauzule ve smlouvě, ale nakonec se rozhodl zůstat, protože se s šestadvacetinásobným španělským šampionem nechtěl soudit.

Rodák z Rosaria se nyní sice s klubem a novým prezidentem Joanem Laportou dohodl na novém kontraktu s nižším platem, ten však nebyl uznán, protože Barcelona s dluhem 1,173 miliardy eur a vysokými výdaji na platy hráčů nedokázala splnit regule španělského svazu. Messi na nedělní emotivní tiskové konferenci odchod z Camp Nou oplakal.

Messi se v nabitém týmu Paris St. Germain sejde s bývalým barcelonským spoluhráčem Neymarem, dalším elitním útočníkem Kylianem Mbappém nebo obráncem Sergiem Ramosem, jenž do Paříže přišel v létě po vypršení smlouvy v Realu Madrid. Francouzský tým trénuje Argentinec Mauricio Pochettino. Messi by si měl v PSG vydělat ročně zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun).

Co čeká Messiho v PSG? Cíl dobýt Ligu mistrů i krajan trenér, jemuž hvězdy mohou přerůst přes hlavu!
Video se připravuje ...

ONLINE PŘENOS - Messiho přestup do PSG
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
FC Barcelona FC Barcelona Lionel Messi Lionel Messi Paris St. Germain Paris St. Germain
Obnovit
Zprávy ze dne 29. 8. 2021
23:07
29. 8. 2021
 

Jaký byl debut Lionela Messiho? 34letý útočník odehrál 24 minut, předvedl několik povedených kombinací s dvougólovým Mbappém. >>>Více čtěte ZDE<<<

Unikátní debut je tady! Legendární Lionel Messi při svém prvním startu za PSG v duelu s Remeší Unikátní debut je tady! Legendární Lionel Messi střídá Neymara a připisuje si první start za PSG Unikátní debut je tady! Legendární Lionel Messi při svém prvním startu za PSG v duelu s Remeší Legendární Lionel Messi při svém debutu za PSG, během něhož Pařížené porazili Remeš 2:0
Zprávy ze dne 29. 8. 2021
20:00
29. 8. 2021
 

Zatímco Kylian Mbappé, v jehož souvislosti se mluví o přesunu do Madridu, naskočí do duelu s Remeší od začátku, na Lionela Messiho si budou muset fanoušci počkat. Hvězdný kanonýr začne duel na lavičce.

Zprávy ze dne 29. 8. 2021
19:38
29. 8. 2021
 

Lionel Messi už je v útrobách stadionu a chystá se na večerní bitvu.

 

Lionel Messi v útrobách stadionu před debutem ve francouzské lize
Zprávy ze dne 29. 8. 2021
18:59
29. 8. 2021
 

Paříž se chystá na velký večer. Debut v PSG čeká Lionela Messiho, všechny dresy včetně argentinské „třicítky" jsou připraveny. Zápas s Remeší začíná v 20:45

Zprávy ze dne 15. 8. 2021
11:35
15. 8. 2021
Paris St. Germain

První domácí zápas PSG v letošní sezoně Ligue 1 sledovalo téměř 47 tisíc fanoušků. Většina z příznivců však nebyla až tak nadšená z výhry nad Štrasburkem 4:2, ale spíš z předzápasové akce spojené s představením hvězdných posil. Především pak Lionela Messiho. Dění před utkáním přineslo i pískot vlastních fanoušků na Kyliana Mbappého. Co všechno přinesla sláva v Parku Princů? Více čtěte ZDE>>>.

Lionel Messi se ukázal fanouškům Nové hvězdy PSG se představují
Zprávy ze dne 14. 8. 2021
20:42
14. 8. 2021
Paris St. Germain

PSG před zápasem se Štrasburkem představilo pětici nových hvězdných posil. "Nejlepší přestupové období všech dob, neuvěřitelné. Tohle není režim Kariéry ve FIFA 22," žasl na Twitteru novinář a přestupový insider Fabrizio Romano.

 

Zprávy ze dne 13. 8. 2021
17:31
13. 8. 2021
Paris St. Germain

Podle trenéra fotbalistů Paris St. Germain Mauricia Pochettina vyvolal příchod Lionela Messiho v kabině francouzského týmu pozitivní reakce. Je však nepravděpodobné, že by hvězdný útočník debutoval v novém působišti už o víkendu v úvodním ligovém utkání proti Štrasburku. Více čtěte ZDE>>>

Lionel Messi a Neymar na jednom z prvních společných tréninků coby hráči PSG ve Francii Lionel Messi na tréninku PSG poté, co se ze Španělska přesunul do francouzské ligy
Zprávy ze dne 12. 8. 2021
15:12
12. 8. 2021
Lionel Messi

Útočník Lionel Messi si dnes poprvé zatrénoval v novém působišti. Podle deníku L'Équipe se šestinásobný vítěz Zlatého míče nejprve potkal s novými spoluhráči a poté ho čekala individuální příprava. Pro Messiho šlo o první trénink od návratu z mistrovství Jižní Ameriky, kde dovedl Argentinu k titulu. Na premiérový start v dresu pařížského celku si ale bude muset ještě počkat, podle L'Équipe nastoupí nejdříve ve čtvrtém kole 29. srpna v Remeši.

Zprávy ze dne 12. 8. 2021
12:16
12. 8. 2021
Lionel Messi

Lionel Messi dostal za podpis smlouvy s Paris St. Germain mimo jiné i fanouškovskou kryptoměnu, která umožňuje příznivcům v menší míře ovlivňovat chod klubu. Přesná hodnota podílu čtyřiatřicetiletého argentinského fotbalisty nebyla zveřejněna. Do Paříže přišel Messi jako volný hráč zadarmo a ročně by si měl vydělat zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun). Součástí podpisového bonusu byl i nespecifikovaný podíl v klubové kryptoměně, kterou kromě Paris St. Germain letos příznivcům nabídl i Manchester City nebo AC Milán.

Zprávy ze dne 12. 8. 2021
11:05
12. 8. 2021
Lionel Messi

Musel opustit svoje katalánské luxusní hnízdečko, ale i v Paříži se po přestupu z Barcelony do PSG cítí Lionel Messi (34) jako v bavlnce. Klub ho ubytoval v přepychovém pětihvězdičkovém hotelu Le Royal Monceau, kde noc v prezidentském apartmá vyjde na závratných 600 tisíc korun. Více čtěte ZDE>>>

V hotelu Le Royal Monceau se Messi musí cítit jako doma

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud