5. dubna 2023 • 10:50

Divoké italské semifinále: tři červené, bitka v tunelu, skřeky na Lukaka

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco do českých pohárových semifinále ještě pár hodin zbývá, v Itálii už mají první dějství (hraje se na dvě utkání) za sebou a s velkou parádou. Fotbal po střetu Juventusu s Interem ale zastínilo dění po zápase. Tři červené karty, z toho minimálně jedna hodně zvláštní, obvinění z rasismu a hromadná strkanice. Horké hlavy mají tři týdny na vychladnutí, jinak je na co se v odvetě těšit.



Pár šancí na obou stranách, do 85. minuty jen pět střel na bránu. Třetí „bitva o Itálii“ v sezoně mezi Juventusem a Interem byla celkem opatrná až nudná. Až chvíli před koncem ji odšpuntovala střela Juana Cuadrada. I sám Kolumbijec v dresu staré dámy si ale závěr představoval úplně jinak.

Juventus totiž vedení neudržel. Inter v nastavení zahrával penaltu, postavil se k ní Romelu Lukaku , na kterého se v průběhu celého zápasu snášely z tribun náznaky opičích skřeků. Když proměnil, ještě zesílily. Belgičan si přiložil v jeho klasické oslavě prst k ústům. Podle médií měl ještě dodat slovíčko „muto“ (což se dá přeložit nejen jako „ticho“, ale také coby „držte hubu“).

Už v tu chvíli se okolo něj srocoval hlouček obou týmů, doplnil ho rozhodčí Massa, který Belgičanovi dal za údajné nesportovní chování druhou žlutou kartu. A klidu byl konec. První možná strčil Lukaku, možná Cuadrado, každopádně nastala mela. Po odpískání konce zápasu viděli červenou jak Kolumbijec, tak gólman Interu Samir Handanovič. K další strkanici mělo dojít v tunelu cestou do šaten.

Zástupci Romela Lukaka si po zápase stěžovali na rasismus domácích fanoušků. „Bylo to opovrženíhodné. Před penaltou i po ní byl Romelu vystaven nechutným rasistickým urážkám. Od Juventusu zaslouží omluvu a vedení italského fotbalu by mělo okamžitě odsoudit chování této skupiny fanoušků,“ napsal Michael Yormark, šéf agentury, která Lukaka zastupuje.

„Historie se opakuje. Už jsem to zažil v roce 2019,“ napsal Lukaku na instagramu. „Doufám, že vedení italského fotbalu už tentokrát začne něco dělat, protože tuhle krásnou hru by si měl každý užívat,“ přidal.

Divili se i oba trenéři. „Bylo to divné. Během zápasu se nic nedělo,“ nechápal Massimiliano Allegri. Simone Inzaghi zase věří, že zvrátí minimálně rozhodnutí o Lukakově vyloučení. „Romelu takhle slaví vždycky, rozhodčí to nepochopil a budeme se snažit, aby byla druhá žlutá karta zpětně odvolána,“ prohlásil už na tiskovce.

O pár hodin později Inter skutečně podal oficiální protest a věří, že do odvety za tři týdny v Turíně bude host z Chelsea moct nastoupit. Možná i v trochu klidnější atmosféře.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud