11. června 2023 • 23:04

Verona se v dodatečném duelu udržela, Ranieri vrátil do Serie A Cagliari

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Verony udrželi příslušnost v nejvyšší italské lize i pro příští sezonu. V dodatečném duelu o záchranu zvítězili na neutrálním hřišti v Reggiu Emilia 3:1 nad Spezií. Oba týmy měly po 38. kolech shodnou bilanci a o sestupujícím ze Serie A se tímto způsobem rozhodovalo poprvé po osmnácti letech.



Všechny čtyři branky zápasu padly v prvním poločase. Skóre otevřel už po pěti minutách hry Faraoni, Spezia ale deset minut nato vyrovnala zásluhou Ampadua. O záchranu Verony se pak dvěma góly do přestávky postaral Ngonge.

Spezia sice mohla ve druhé půli ještě zápas zdramatizovat, poté co byl za hru rukou vyloučen střelec první branky Hellasu Faraoni, Nzola ale nařízenou penaltu neproměnil.

Spezia po třech letech mezi elitou doprovodí do Serie B už dříve jisté sestupující Sampdorii Janov a Cremonu.

Opačným směrem putuje Cagliari, které se pod vedením trenéra Claudia Ranieriho vrací po roční pauze. V odvetném zápase o postup porazil tým ze Sardinie Bari 1:0, první duel skončil nerozhodně 1:1. Přímý postup vybojovaly Frosinone a FC Janov.

Góly

Domácí: 15. Ampadu

Hosté: 5. Faraoni, 26. Ngonge, 38. Ngonge

Sestavy

Domácí: Drągowski – Wiśniewski (53. Verde), Ampadu, Nikolaou (C) – Ferrer (83. Agudelo), Żurkowski (65. Kovalenko), Esposito (83. Cipot), Bourabia, Reca – Šomurodov, Nzola.

Hosté: Montipò – Magnani (85. Coppola), Hien, Dawidowicz (59. Cabal) – Faraoni (C), Tameze, Lazović (59. Verdi), Sulemana, Depaoli – Ngonge (75. F. Terracciano), Djurić (76. Gaich).

Náhradníci

Domácí: Cipot, Zoet, Agudelo, Ekdal, Zovko, Krollis, Verde, Marchetti, Kovalenko

Hosté: Abildgaard, Berardi, Braaf, Cabal, Hrustić, Ceccherini, Verdi, Terracciano, Doig, Kallon, Perilli, Coppola, Gaich, Veloso, Lasagna

Karty

Domácí: Reca, Esposito

Hosté: Hien, Depaoli, Dawidowicz, Montipò, Faraoni (č), Ngonge

Rozhodčí

Orsato – Meli, Colarossi

Stadion

Mapei Stadium, Reggio Emilia

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud