28. srpna 2017 • 08:35

SESTŘIHY: Pavlenka chytal, ale s Bayernem padl. Slaví Dortmund i Lipsko

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už ve 2. kole německé bundesligy naskočil Jiří Pavlenka do velkolepého utkání. Na hřiště Werderu, kam český brankář v létě přestoupil, přijel Bayern Mnichov, který díky dvěma brankám polského kanonýra Lewandowského nakonec vyhrál 2:0. Hoffenheim, za který nastoupil v průběhu zápasu Pavel Kadeřábek, remizoval na půdě Bayeru Leverkusen 2:2. Nováček Stuttgart si doma vyšlápl na Mainz a vyhrál 1:0. Bez ztráty bodu je nadále Borussia Dortmund, která porazila Herthu i s Vladimírem Daridou 0:2. Výhru slaví po obratu také Lipsko, zatímco nováček z Hannoveru zaskočil Schalke.



Góly

Domácí: 48. Werner, 56. Orban, 71. Werner, 78. Bruma

Hosté: 23. Niederlechner

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Orban (C), Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Keïta, Demme (80. Laimer), Forsberg – Augustin (76. Bruma), Werner (83. Kaiser).

Hosté: Schwolow – Lienhart, Schuster (C), Kempf – Stenzel, Höfler, Frantz, Günter – Terrazzino (70. Kath), Niederlechner (52. Bulut), Haberer (70. Petersen).

Náhradníci

Domácí: Compper, Bernardo, Ilsanker, Kaiser, Laimer, Mvogo, Bruma

Hosté: Abrashi, Bulut, Gikiewicz, Kath, Kübler, Söyüncü, Petersen

Karty

Domácí: Orban, Demme

Hosté: Höfler, Höfler

Rozhodčí

Dingert

Stadion

Red Bull Arena (Leipzig)

Návštěva

39 265 diváků

Fotbalisté Lipska otočili zápas druhého kola německé ligy s Freiburgem a po výhře 4:1 získali první body. Dva góly úřadujícího vicemistra vstřelil Timo Werner, jenž potvrdil svoji produktivitu proti Freiburgu: v sedmi duelech mu dal osm branek.

V polovině prvního dějství otevřeli hosté skóre, když se Niederlechner prosadil tvrdou přízemní střelou po přihrávce Terrazzina, který nastoupil v základní jedenáctce Freiburgu poprvé od příchodu z Hoffenheimu.

Krátce po přestávce domácí srovnali, když se po Forsbergově centru trefil útočník Werner. Obrat dokonal o chvíli později Orban, který po Augustinově pasu zakončil do odkryté branky.

V poslední dvacetiminutovce Lipsko definitivně rozhodlo o první výhře v sezoně. Dvacet minut před koncem se prezentoval druhým gólem Werner, v 80. minutě skóroval také střídající Bruma, který Lipsko posílil z Galatasaraye Istanbul. Freiburg v závěru dohrával v deseti po Höflerově vyloučení.

SESTŘIH: RB Lipsko - Freiburg 4:1. Skvělý druhý poločas favorita, výhru řídil Werner
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 67. Jonathas

Hosté:

Sestavy

Domácí: Tschauner – Korb, Sané, Felipe, Ostrzolek – Klaus (73. Karaman), Anton, Schwegler, Bakalorz – Harnik (81. Maier), Füllkrug (61. Jonathas).

Hosté: Fährmann – D. Caligiuri (82. Reese), Kehrer, Naldo, Nastasić, Oczipka – Harit (72. Meyer), Goretzka, Bentaleb, Konopljanka – Di Santo (46. Burgstaller).

Náhradníci

Domácí: Schmiedebach, Maier, Hübner, Esser, Sorg, Karaman, Jonathas

Hosté: McKennie, Höwedes, Insua, Meyer, Reese, Burgstaller, Nübel

Karty

Domácí: Harnik

Hosté: Di Santo, Goretzka

Rozhodčí

Ittrich

Stadion

HDI-Arena. Hannover

Návštěva

49200 diváků

Nováček Hannover je i po druhém zápase bodově stoprocentní. Po výhře 1:0 v úvodním kole v Mohuči dnes stejným poměrem porazil Schalke, o čemž rozhodl v 67. minutě střídající Jonathas, který do Hannoveru přestoupil tento týden z Kazaně.

SESTŘIH: Hannover - Schalke 04 1:0. Nováček je zatím stoprocentní
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 15. Aubameyang, 57. Şahin

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bürki – Ł. Piszczek, Papastathopoulos (40. Toprak), Bartra, Zagadou – G. Castro, Şahin, M. Götze (63. Kagawa) – Pulisic, Aubameyang, Philipp (79. Dahoud).

Hosté: Almenning Jarstein – Weiser, Langkamp, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Stark – Leckie, Darida, Kalou (58. Haraguči) – Ibišević (58. Esswein).

Náhradníci

Domácí: Dahoud, Isak, Kagawa, Passlack, Subotić, Toprak, Weidenfeller

Hosté: Esswein, Haraguči, Kraft, Lustenberger, Torunarigha, Pekarík, Stocker

Karty

Domácí: Papastathopoulos

Hosté: Plattenhardt

Rozhodčí

Fritz

Stadion

Signal Iduna Park, Dortmund

Dortmund se dostal proti Hertě do vedení po čtvrthodině hry, když Aubameyang střelou z první zužitkoval Sahinův centr. Gabonský reprezentant se dosud trefil v každém soutěžním zápase nové sezony.

Sahin si v druhém poločase k asistenci připsal i přesnou trefu, když Jarsteina překonal tvrdou ránou z hranice vápna. Turecký záložník se v bundeslize prosadil poprvé od února 2015.

Zápas byl speciální pro dortmundského obránce Piszczeka, který ve své 11. sezoně v bundeslize odehrál 250. duel. Stal se v tomto ohledu polským rekordmanem, když překonal počin někdejšího obránce Bochumi a Schalke Tomasze Waldocha. Piszczek odehrál 68 zápasů v dresu svého dnešního soupeře z hlavního města.

SESTŘIH: Borussia Dortmund - Hertha 2:0. Favorit dominoval, Darida hrál celý zápas
Video se připravuje ...


Góly

Domácí:

Hosté: 71. Lewandowski, 75. Lewandowski

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Gebre Selassie, Bauer, Sané, Veljković, Augustinsson – Gondorf (76. Bargfrede), M. Eggestein (76. Kainz), Delaney – Bartels (84. J. Eggestein), M. Kruse.

Hosté: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Th. Alcântara, Arturo Vidal (85. Rudy) – Robben (64. Coman), Lewandowski, Ribéry (73. T. Müller).

Náhradníci

Domácí: Bargfrede, Caldirola, Eggestein, García, Jóhannsson, Kainz, Zetterer

Hosté: Coman, Rafinha, Friedl, Martínez, Müller, Ulreich, Rudy

Karty

Domácí: M. Eggestein

Hosté: Arturo Vidal

Rozhodčí

Dankert

Stadion

Weserstadion, Bremen

Polský útočník Robert Lewandowski dvěma góly v rozmezí tří minut rozhodl o výhře Bayernu Mnichov v druhém kole německé ligy 2:0 v Brémách. Domácí brankář Jiří Pavlenka držel čisté konto do 72. minuty, na střely polského kanonýra už posléze nestačil. Celý zápas odehrál i Pavlenkův spoluhráč Theodor Gebre Selassie.

V sedmé minutě Brémy zachránila branková konstrukce, do které míč poslal Tolisso. Na konci poločasu byl blízko gólu Robben, jeho hlavička ale skončila těsně vedle tyče.

Úřadující mistr i po přestávce pokračoval v tlaku a branek se dočkal v 72. a 75. minutě. Nejprve Lewandowski patičkou zužitkoval Comanovu přihrávku a vzápětí poslal Pavlenkovi míč mezi nohy. Polský kanonýr se v posledních devíti bundesligových duelech s Brémami trefil dvanáctkrát.

Werder tak čeká na výhru nad bavorským velkoklubem od září 2008 a po jubilejním 1800. bundesligovém utkání je v tabulce bez bodu i vstřelené branky. Do branky Bayernu se po více než čtyřech měsících vrátil gólman Manuel Neuer.

SESTŘIH: Brémy - Bayern 0:2. Pavlenku dvakrát překonal Lewandowski
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 32. Wendell, 49. Bellarabi

Hosté: 47. Kramarić, 70. Uth

Sestavy

Domácí: Leno (C) – Henrichs, Tah, S. Bender, Wendell – Kohr, Aránguiz – Bellarabi, Mehmedi (77. Ramalho), Brandt (71. Bailey) – Volland (77. Kießling).

Hosté: Baumann – Toljan, Bičakčić, Vogt (C), Hübner, Zuber (57. Kadeřábek) – Kramarić, Rupp (46. Demirbay), Amiri (71. Grillitsch) – Uth, Wagner.

Náhradníci

Domácí: Ramalho, Bailey, Kießling, Baumgartlinger, Özcan, Havertz, Kampl

Hosté: Kadeřábek, Nordtveit, Demirbay, Grillitsch, Szalai, Ochs, Kobel

Karty

Domácí: Bellarabi, Bailey

Hosté: Vogt, Bičakčić

Rozhodčí

Osmers – Foltyn, Gorniak

Stadion

BayArena, Leverkusen

Leverkusen v prvním poločase duelu s Hoffenheimem dominoval a dokázal i skórovat, když penaltu nařízenou po Bičakčičově faulu proměnil s přispěním tyče Wendell. Hned po změně stran sice vyrovnal Kramarič, vzápětí však vrátil Bayeru jednogólové vedení Bellarabi.

Hoffenheim, který v týdnu podlehl Liverpoolu a přišel o možnost zahrát si skupinu Ligy mistrů, dokázal i podruhé vyrovnat. Dvacet minut před koncem se po povedeném Demirbayově centru se štěstím prosadil Uth. Pavel Kadeřábek odehrál za Hoffenheim závěrečných 33 minut.

SESTŘIH: Leverkusen - Hoffenheim 2:2. Z penalty otevřel skóre Wendell
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 54. Badstuber

Hosté:

Sestavy

Domácí: Zieler – Baumgartl, Badstuber, Kamiński – Pavard, Mangala, Gentner (C), Aogo (84. Zimmermann) – Akolo (73. Özcan), Brekalo (63. Asano), Terodde.

Hosté: Adler – Donati, Bell (C), A. Diallo, Brosinski – Frei (81. De Blasis), Latza – Öztunali (67. Fischer), Maxim (71. Kodro), Quaison – Muto.

Náhradníci

Domácí: Langerak, Asano, Ofori, Burnic, Zimmermann, Ailton, Özcan

Hosté: Balogun, Fischer, Kodro, Onisiwo, Serdar, Zentner, De Blasis

Karty

Domácí: Gentner, Mangala

Hosté: Quaison

Rozhodčí

Benjamin Brand

Stadion

Mercedes-Benz Arena, Stuttgart

Nové posily zařídily nováčkovi ze Stuttgartu výhru 1:0 nad Mohučí. V 53. minutě nacentroval od rohového praporku Aogo, jenž do Stuttgartu přišel ze Schalke, a první gól od prosince 2009 zaznamenal dlouholetý hráč Bayernu Badstuber, jenž v minulé sezoně též hostoval v klubu z Gelsenkirchenu.

SESTŘIH: Stuttgart - Mohuč 1:0. Domácí neproměnili penaltu
Video se připravuje ...


Góly

Domácí:

Hosté: 23. Didavi

Sestavy

Domácí: Hradecky – Chandler, D. Abraham (C), Hasebe, Falette, Willems (79. Tawatha) – de Guzmán (72. D. da Costa), G. Fernandes (66. Hrgota), Gaćinović – K-P. Boateng, Haller.

Hosté: Casteels – Verhaegh, Knoche (82. Uduokhai), Tisserand, Gerhardt – Guilavogui, Camacho – Dimata (52. Bazoer), Didavi (73. Malli), Arnold – Mario Gómez (C).

Náhradníci

Domácí: da Costa, Hrgota, Jović, Kamada, Russ, Tawatha, Zimmermann

Hosté: Bazoer, Grün, William, Itter, Malli, Ntep, Uduokhai

Karty

Domácí: Chandler, G. Fernandes, Hasebe

Hosté: Bazoer

Rozhodčí

Cortus – Schlager, Badstübner

Stadion

Commerzbank-Arena, Frankfurt

SESTŘIH: Frankfurt - Wolfsburg 0:1. O výhře hostů rozhodl Didavi
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 1. Finnbogason, 89. Córdova

Hosté: 8. Zakaria, 30. Wendt

Sestavy

Domácí: Hitz – Framberger, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Ku (76. R. Khedira), Baier (C) – Schmid (80. Heller), Gregoritsch (76. Córdova), Caiuby – Finnbogason.

Hosté: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann (65. J. Hofmann), Kramer, Zakaria (63. Bénes), T. Hazard – Stindl (C), Raffael (81. Johnson).

Náhradníci

Domácí: Luthe, Córdova, Heller, Či Tong-won, Khedira, Kačar, Opare

Hosté: Bénes, Cuisance, Hofmann, Johnson, Oxford, Sippel, Traoré

Karty

Domácí: Baier, Gouweleeuw

Hosté: Zakaria, Vestergaard

Rozhodčí

S.Stegemann (Německo)

Stadion

WWK Arena, Augsburg

SESTŘIH: Augsburg - Mönchengladbach 2:2. Gól padl hned v první minutě
Video se připravuje ...


Góly

Domácí: 90+7. F. Sörensen

Hosté: 28. Hahn, 34. Wood, 90+10. Holtby

Sestavy

Domácí: Horn – Klünter, F. Sörensen, Heintz, Horn – Risse (25. Clemens), Lehmann (C) (73. Jojić), Hector, Bittencourt (46. Guirassy) – Osako, J. Córdoba.

Hosté: Mathenia – Diekmeier, Papadopoulos (C), Mavraj, van Drongelen – Walace, Ekdal, Hahn – Hunt (29. Waldschmidt, 62. G. Jung), Kostić (90+4. Holtby) – Wood.

Náhradníci

Domácí: Clemens, Guirassy, Höger, Jojić, Maroh, Müller, Rudņevs

Hosté: Holtby, Jatta, Jung, Pollersbeck, Waldschmidt, Schipplock, Sakaj

Karty

Domácí: F. Sörensen, Hector

Hosté: Mavraj, Mavraj, Diekmeier, Papadopoulos

Rozhodčí

Brych

Stadion

Rhein Energie Stadion

Hamburk dostaly v prvním poločase do vedení góly Andrého Hahna a Bobbyho Wooda. Po přestávce musel po druhé žluté kartě předčasně do šaten kapitán Mergim Mavraj, domácí ale početní převahu nedokázali dlouho využít.

Frederik Sörensen snížil až v šesté minutě nastaveného času, ještě o čtyři minuty později ale přidal třetí gól hostů Lewis Holtby.

SESTŘIH: 1. FC Köln - Hamburk 1:3. Hosté po osmi letech vedou ligu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

27. kolo
Články odjinud


Články odjinud