Radek Špryňar
5. srpna 2019 • 04:40

Koubek míří do Augsburgu! V bundeslize byli dražší jen tři gólmani

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Porto padlo, nicméně Tomáš Koubek je velmi blízko nové výzvě. Pokud projde v Augsburgu zdravotní prohlídkou, nic nebrání vstupu na německou půdu. Patnáctý tým minulé sezony má českému reprezentantovi nabídnout čtyřletý kontrakt a do Rennes protihodnotou poslat až osm milionů eur (204 miliony korun), čímž by se Koubek stal čtvrtým nejdražším gólmanem bundesligové historie. V Augsburgu tak vzniká česká kolonie, v klubu hrají záložník Jan Morávek a stoper Marek Suchý.



Posledním zápasem, který za Rennes odchytal, bylo sobotní finále francouzského Superpoháru proti Paris Saint-Germain. Tomáš Koubek v pozici jedničky dlouho držel naděje outsidera, ten vedl v poločase 1:0, ale nakonec český gólman dvakrát kapituloval. Otočku ve skóre obstaraly dvě superstar – Kylian Mbappé a Angel di María.

Po zápase měl dát Koubek, jenž v létě koketoval se zájmem FC Porto, vedení klubu na srozuměnou, že chce přijmout nabídku z jiné soutěže. Šéfové Rennes mu vyšli vstříc, dvouletou anabázi považovali na za úspěšnou a z obou stran prospěšnou. Šestadvacetiletý rodák z Hradce Králové v první sezoně pomohl klubu do Evropské ligy, v té následující vychytal v penaltovém rozstřelu Francouzský pohár právě proti PSG. Rennes se tak znovu kvalifikovalo do pohárové Evropy.

Včera Rennes na tiskové konferenci oznámilo, že pokud Koubek v novém klubu projde zdravotní prohlídkou, nic nebrání dotažení transferu. „Zatím není nic podepsáno, ale existuje dohoda s jedním klubem ze zahraničí,“ pronesl Olivier Létang, prezident Rennes.

Německý celek, který v minulém ročníku bundesligy skončil na patnáctém místě, tedy jednu pozici nad ošidnou baráží, by měl Rennes poskytnout odstupné ve výši sedmi až osmi milionů eur, v přepočtu 204 miliony korun.

Tomáš Koubek po dvou letech odchází z Rennes
Tomáš Koubek po dvou letech odchází z Rennes

Jestliže vše klapne, stane se Koubek čtvrtým nejdražším gólmanem historie bundesligy. Více stála pouze hvězda Bayernu Manuel Neuer, dále bývalý brankář Leverkusenu Bernd Leno a strážce tyčí v Mönchengladbachu Yann Sommer.

Podle renomovaného francouzského listu L´Équipe by český gólman měl podepsat čtyřletý kontrakt. Stejně hovoří i zdroje deníku Sport.

„Ano, délka kontraktu souhlasí. Tomáš chtěl odejít pouze tehdy, pokud bude mít o něj nový klub opravdový zájem. A tím, že Augsburg nabízí tak dlouhou smlouvu, je evidentní, že o něj moc stojí a počítají s ním do budoucna,“ říká dobře informovaný zdroj.

Augsburg se po nepovedených posledních přípravných zápasech rozhodl získat jasnou jedničku a do nákupu také investovat prostředky. Na porážkách s Boloňou 2:3 a s Villarrealem 2:6 měli přímý podíl současní gólmani Fabian Giefer a Andreas Luthe. „Není tajemstvím, že máme oči otevřené. Náš nový gólman, ale musí zapadnout do týmového profilu,“ před pár dny pravil švýcarský trenér Martin Schmidt.

Bývalý gólman Hradce Králové, Liberce a Sparty splňuje představy německého klubu, navíc v Augsburgu dotvoří českou kolonii. Kabinu bude sdílet se záložníkem Janem Morávkem a stoperem Markem Suchým.

NEJDRAŽŠÍ PŘESTUPY BRANKÁŘŮ V BUNDESLIZE
Manuel Neuer Schalke - Bayern Mnichov 30 milionů eur
Bernd Leno Stuttgart - Leverkusen 10 milionů eur
Yann Sommer Basilej - Borussia Mönchengladbach 9 milionů eur
Tomáš Koubek? Rennes - Augsburg 7-8 milionů eur

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud