12. srpna 2019 • 17:25

Čechům se v Německu daří! Uzdravený Darida skóroval po dvou letech

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští fotbaloví reprezentanti Vladimír Darida z Herthy Berlín a Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu si ve víkendových zápasech úvodního kola Německého poháru připsali gól a pomohli svým celkům k postupu. Zejména pro drobného záložníka jde o velké plus - Darida se do sestavy německého celku vrací po zranění a gól v soutěžním utkání vstřelil naposledy před dvěma lety.



Darida s Kadeřábkem vstřelili shodně úvodní gól. První jmenovaný nastoupil za Herthu po vyléčení zranění v základní sestavě a skóroval poprvé od branky proti Němcům v kvalifikaci mistrovství Evropy před dvěma lety.

Hertha porazila Eichstatt ze čtvrté ligy vysoko 5:1, Daridův gól načal v 11. minutě cestu za pohodlným vítězstvím. Drobný záložník se šestkou na zádech proměnil signál po rohovém kopu. Slovenský reprezentant Ondrej Duda rozehrál standardku stříleným centrem na velké vápno, kde číhal Darida. Střela mu sice úplně nesedla, ale míč po odrazu od země zamířil na branku a nakonec skončil v síti.

Darida se v létě vrátil na trávníky po zdravotních problémech a tréninkový blok zvládl výborně. Nastupoval v přípravných zápasech a v neděli se zapsal i mezi střelce. Hertha začíná bundesligu pěkně zostra, už v pátek od 20.30 se představí na hřišti mistrovského Bayernu. Darida by podle informací iSport.cz měl figurovat v základní sestavě.

Zato Hoffenheim měl s třetiligovým celkem Würzburger Kickers mnohem více práce a postoupil až v penaltovém rozstřelu. Po prodloužení skončil zápas 3:3, Kadeřábek vstřelil úvodní gól v 29. minutě. Do ligy vstoupí v neděli od 15.30 na hřišti Frankfurtu.

VIDEO: gól Vladimíra Daridy v utkání Hertha - Eichstatt (čas 0.37)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud