30. července 2022 • 17:46

Hložek: pět minut a první gól! Trefil se i Schick, ale Leverkusen má ostudu

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen pět minut stačilo Adamu Hložkovi, aby po odchodu ze Sparty oslavil v novém angažmá první soutěžní gól. Talentovaný ofenzivní hráč Leverkusenu se prosadil v sobotním zápase německého poháru proti třetiligovému Elversbergu. Mezi střelce utkání se zapsal i jeho parťák Patrik Schick, jenže v závěru duelu pouze snížil na konečných 3:4 a Bayer ostudně vypadl s outsiderem.



Bayer prohrával už od třetí minuty, kdy fanoušky bundesligového týmu zmrazil Jannik Rochelt. Jenže záhy se dostal k balonu český reprezentant a potvrdil, že Leverkusen i s Patrikem Schickem v základní sestavě je velký favorit sobotního duelu.

Hložek se na hřišti pohyboval od úvodního hvizdu na levé straně hřiště, kde také převzal přihrávku od svého spoluhráče a vydal se do souboje jeden na jednoho. Z něj po rychlé kličce do středu hřiště vyšel vítězně, vypálil a i se štěstím prostřelil brankáře soupeře, který nepředvedl jistý zákrok.

20letý ofenzivní záložník dohrál v 69. minutě, kdy ho za stavu 2:3 vystřídal Karim Bellarabi. V té době už Hložek operoval ve středu hřiště.

A krátce po jeho odchodu na střídačku se dostal domácí Elversberg do dvougólového vedení, které už mu k postupu stačilo. V 89. minutě totiž pouze snížil Schick, který využil přihrávky spoluhráče Moussy Diabyho.

Leverkusen i s českými reprezentanty v sestavě tak má za sebou ostudný start do nové sezony, v letošním ročníku německého poháru končí hned po prvním duelu s trpaslíkem.

„Od začátku zápasu jsme byli nepozorní, hráli jsme bez jiskry, s míčem jsme dělali jednu chybu za druhou. Nedokázali jsme zahustit prostor, byl to v každém aspektu nedostatečný výkon,“ čertil se hlavní kouč Bayeru Gerardo Seoane. „Je hloupé, že jsme si to dovolili v pohárovém zápase. Teď musíme velmi pečlivě vyhodnotit, proč jsme tak propadli po fyzické i psychické stránce,“ uzavřel smutné hodnocení Švýcar.

Elversberg - Leverkusen 4:3
Branky:
2. Rochelt, 17. Koffi z pen., 37. Schnellbacher, 74. Conrad – 5. HLOŽEK, 30. Aranguiz, 89. SCHICK. Rozhodčí: Petersen. ŽK: Mustafa – Diaby, Demirbay. Diváci: 7500. Poločas: 3:2.

ELVERSBERG: Kristof – Fellhauer, Correia, Conrad, Neubauer – Sickinger, Jacobsen (90+3. Von-Piechowski) – Feil (90+3. Dacaj), Rochelt (68. Tekerci), Schnellbacher (59. Sahin) – Koffi (68. Mustafa). Trenér: Steffen.

LEVERKUSEN: Hrádecký – Frimpong (75. Pohjanpalo), Kossounou, Tapsoba, Bakker – Andrich (69. Palacios), Aranguiz (46. Demirbay) – Diaby, Azmoun (46. Paulinho), HLOŽEK (69. Bellarabi) – SCHICK. Trenér: Seoane.

Bayer Leverkusen Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
13

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud