4. července 2016 • 12:22

Vrba slibuje v Rusku druhou Plzeň: A stadion narveme k prasknutí

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Vrba už pevnou rukou vládne týmu Anži Machačkala. V prvním rozhovoru pro klubové stránky, který probíhal většinou v ruštině, prozradil bývalý trenér české reprezentace, jaké má s klubem plány. S tlumočením mu výjimečně pomohl jeho asistent Alexander Bokij. „Chci, abychom přilákali fanoušky a stadion byl narvaný k prasknutí, tak se mi to povedlo v Plzni,“ plánuje Vrba.



Zástupce klubu docela překvapil, protože se obešel hned od počátku bez služeb překladatele. „Rusky docela umím. Učil jsem se tenhle jazyk ve škole. Je to sice už pětatřicet let, ale nebude mi dlouho trvat, než se do toho dostanu a budu v pohodě mluvit. Už teď se bez problémů domluvím s hráči i zbytkem týmu. Ale na povídání s novináři to ještě není,“ usmál se Vrba .

„Podle toho, co jsem viděl, se tým Anži v ruské lize zachránil naprosto zaslouženě. Snad jen v utkání se Zenitem Petrohrad byl vidět rozdíl,“ řekl český kouč internetovým stránkám klubu, který bude pro začátek spokojený s tím, že se Anži posune pod jeho vedením do středu tabulky. „Až se to podaří, můžeme chtít víc,“ dodal.

Klubovým stránkám pak prozradil, jak by všechno mělo pod jeho vedením vypadat. „Když jsem vedl Viktorii, povedlo se nám dostat fanoušky do hlediště. Nejdřív byl stadion plný tak z půlky a nakonec byla aréna plná k prasknutí, hráli jsme útočný fotbal,“ říká pyšně Vrba s tím, že podobnou věc sledoval i během působení v Žilině. „A to stejné chci i v Anži. Chci, aby se jim naše hra líbila.“

Ruská liga je hodně silná, řekl Vrba

Vrba pak odhalil, jaký obrázek si za pár dní udělal o svém novém týmu. „Zatím ještě nejsme kompletní, určitě se budeme zlepšovat a také bychom chtěli posílit,“ komentoval stav kádru a s úsměvem tvrdil, že by každý chtěl trénovat borce Robbena , Busquetse či Iniestu . „Samozřejmě uděláme maximum, aby byla naše hra co nejlepší,“ slíbil.

Fanouškům prostřednictvím internetu představil své asistenty Dušana Fitzela, Alexandra Bokého a Martina Ticháčka. Zároveň řekl, že kvalitu ruského fotbalu zná, protože v době působení ve Viktorii Plzeň nastupoval jeho tým v přípravě proti klubům z ruské nejvyšší soutěže. „Mám představu o jejich síle. Práce v téhle soutěži je pro mě výzvou, je to hodně silná liga a já chci být úspěšný,“ ukázal ambice.

Do ruské ligy přichází od české reprezentace a redaktora klubových stránek zajímalo, jak vystoupení svého týmu na EURO 2016 hodnotí. „Nemůžu říct, že to byl úspěch, protože jsme nepostoupili ze skupiny. Trenéři, hráči, všichni lidé okolo, jsme udělali maximum, abychom postoupili do play off, ale to se nestalo. Bohužel,“ konstatoval Vrba.

Na šampionátu pak držel palce Itálii s Německem a mrzelo ho, že na sebe narazily už ve čtvrtfinále. „Němci hráli atraktivní fotbal, Italové jsou obecně silní v taktice. Myslím, že Německo může celé EURO vyhrát,“ tipoval kouč.

Trenér Vrba na tréninku ruského týmu Anži Machačkala
Trenér Vrba na tréninku ruského týmu Anži Machačkala

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud