20. dubna 2020 • 13:25

Zlatan v USA? Chvástání, výhružky, i taktika: Prostě mi přihrajte!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je vůbec něco, co fotbalový fenomén Zlatan Ibrahimovic neumí? Očividně ano: prohrávat. Alespoň podle svědectví bývalého spoluhráče z americké MLS. Když Zlatanovi LA Galaxy dostali na frak, uměl se prý chovat dost ošklivě.



I v Americe poznali nástrahy slavné Csaplárovy pasti, a spadl do ní samotný Zlatan. LA Galaxy v posledním zápase sezony 2018 vedli nad Houstonem 2:0, nakonec ale 2:3 padli. V tabulce skončili až třináctí. A švédský kanonýr ztropil ve StubHub Center scénu, na kterou jeho spoluhráč Joao Pedro nadosmrti nezapomene.

„Po zápase k nám všem měl velký proslov,“ vzpomněl Pedro pro portugalský server Record. „Řekl nám: Jestli jste sem přišli jen proto, abyste mohli chodit na pláž nebo si dělat procházky po Hollywoodu, tak mi to řekněte.“

Zlatan podle Pedra rád dokazoval svou nadřazenost svým jměním. „Mám na účtu tři sta milionů, vlastní ostrov, tohle nemám zapotřebí,“ řekl prý po onom inkriminovaném zápase, a dodal: „Zabiju prvního z vás, kdo mi přijde něco říct.“

Joao Pedro taky vzpomíná, že švédská ikona nastavila v Galaxy poměrně prostou herní taktiku. „Každý den mám narozeniny. Prostě mi vždycky přihrajte balon,“ měl sdělit spoluhráčům.

Ibrahimovic strávil v Los Angeles ročníky 2018 a 2019 s impozantní statistikou 52 vstřelených gólů v 56 zápasech, než se v prosinci vrátil do Evropy v dresu AC Milán. Stopu, kterou v Americe zanechal, považuje za nesmazatelnou. „Udělal jsem tam úžasné, perfektní věci. Myslím si, že jsem nejlepší hráč v historii MLS. Nedělám si legraci. A takhle můžu hrát kdekoli, kam půjdu, v klidu,“ nechal se slyšet po comebacku do Milána.

Momentálně 38letý Zlatan zapsal za AC čtyři góly v deseti zápasech, než sezonu zarazila pandemie koronaviru. Teď trénuje ve Švédsku s Hammarby a budoucnost jeho kariéry je zatím nejistá.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud