3. srpna 2012 • 14:26

Každý klub na světě skončí za Barcelonou a Realem, tvrdí Mourinho

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve 49 letech patří k jedněm z nejúspěšnějších trenérů na světě. Ligové tituly slavil ve čtyřech ligách, v každém týmu sbírá trofeje. José Mourinho tvrdí, že nejkvalitnější fotbalové celky současnosti najdeme ve Španělsku. "Každý tým by tam skončil třetí," naráží na kvality Barcelony a Realu Madrid, na jehož lavičce strávil poslední dvě sezony.



Ještě v zimě plánoval návrat do anglické Premier League, lákal jej možný návrat do Chelsea. Po zisku španělského titulu se ale rozhodl pokračovat v Madridu.

Mourinho s Realem podepsal nový dvouletý kontrakt a vyvrátil spekulace o možném odchodu. Nyní španělský fotbal chválí, kde může.

"Řeknu jen, že kterýkoliv klub, co by přišel do španělské ligy, skončí třetí," řekl devětačtyřicetiletý kouč stanici ESPN. Kdo by obsadil první dvě místa, je jasné.

Byť Chelsea slavila titul v Lize mistrů, kvality Realu a Barcelony jsou podle něj nad úrovní ostatních celků. "Manchester City, Manchester United, Chelsea. Kdo další? Skončily by na třetím místě, protože v téhle lize hrají dva nejlepší kluby na světě," prohlásil Mourinho.

Sebevědomý trenér také jasně uvedl, kdo by měl získat příští Zlatý míč. Rozhodovat se bude, jak jinak, mezi fenomenální dvojicí Messi, Ronaldo. A Mourinho by volil jednoznačně.

"Nejlepší hráč sezony podle mě musí vyhrát nějakou trofej. Ronaldo pomohl týmu vyhrát něco velkého a nemyslím si, že v historii Zlatého míče existuje vítěz bez zisku týmové trofeje," poznamenal kouč Realu.

"Bez titulu v lize, bez titulu v Lize mistrů. Jak by mohl vyhrát Messi Zlatý míč?" přisadil si směrem k hvězdě konkurenční Barcelony.

Mourinho je s Realem Madrid momentálně na turné po Spojených státech, kde se připravuje na novou sezonu. V posledním utkání bílý balet rozdrtil 5:1 Beckhamovo LA Galaxy.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud