10. července 2012 • 20:36

Barca se zlobí kvůli Mourinhovi: Zrušení trestu přinese další agresi

Autor: jon, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do startu španělské ligy zbývá víc než měsíc, mezi největšími rivaly už to ale pořádně vře. Barcelona se zlobí na španělskou fotbalovou federaci, že v rámci amnestie odpustila trenérovi Realu José Mourinhovi dvouzápasový trest za dloubnutí do oka barcelonského trenéra Tita Vilanovi z posledního duelu španělského Superpoháru.



"Je to špatné rozhodnutí pro španělský fotbal," komentoval konečný verdikt španělské federace prezident Barcelony Sandro Rosell.

Mourinho původně dopstal dvouzápasový distanc za to, že při utkání španělského Superpoháru píchl do oka barcelonského asistenta Tita Vilanovu. Národní fotbalová federace (RFEF) ale v rámci amnestie odpustila klubům i jejich hráčům a koučům menší tresty.

Mourinhův trest platil jen pro Superpohár, kde se v srpnu stejně jako před rokem utkají Real s Barcelonou. Katalánského vítěze domácího poháru letos do dvouzápasu po odchodu Pepa Guardioly už jako hlavní kouč povede právě Vilanova, který měl za incident před amnestií původně jednozápasový stop.

Rozhodnutí federace rozzlobilo vedení Barcelony. "Tahle výjimka poškodí obraz španělského fotbalu a bude dál podporovat a šířit agresi," uvedl na klubových stránkách tiskový mluvčí Barcelony Toni Freixa.

Nesouhlas s možným odpuštěním trestu už v červnu vyjádřil prezident Barcelony Sandro Rosell, jehož klub prý rozhodnutí napadne. "Nemůžeme akceptovat, aby násilné chování proti našemu trenérovi zůstalo bez trestu. Budeme bojovat, aby se tak nestalo," řekl Rosell.

José Mourinho v srpnovém finále španělského Superpoháru dloubl kouče Barcelony Vilanovu do okaFoto media.zenfs.com

Šéf RFEF Ángel María Villar odpustil hráčům všechny tresty nižší než pět zápasů, týmům pak zákazy do výše dvou utkání. Villar tradičně vyhlašuje amnestii po znovuzvolení do čela svazu, kam byl v únoru vybrán již na sedmé čtyřleté funkční období.

"Prezident federace má právo a moc na to, aby takové rozhodnutí udělal. My jej plně respektujeme," komentoval verdikt člen exekutivy Realu Madrid Emilio Butragueno.

Současně s tresty pro trenéry byly zrušeny i sankce pro vyloučené hráče z finále Superpoháru. Mesut Özil a Marcelo s Realu i barcelonský útočník David Villa v letošním utkání vítěze španělské ligy (Real) proti šampionovi v poháru (Barcelona) budou moct nastoupit.

První třaskavý souboj španělských gigantů je na programu 23. srpna, odveta na hřišti Realu o týden později 30. srpna.

Ronaldo byl v ráži, v tomto souboji přehlavičkoval trojici protihráčů
Ronaldo byl v ráži, v tomto souboji přehlavičkoval trojici protihráčů

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud