25. prosince 2012 • 16:54

Casillase brání před Mourinhem: Jen ukazuje sílu, říká bývalý ředitel

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
Zlatá generace vozila tituly odjinud. Hrát v Praze, zvítězíme taky, věří Reichel
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho si dovolil sáhnout na klubovou ikonu Realu Madrid. Ve víkendovém utkání s Málagou (2:3) posadil na lavičku Ikera Casillase, nejzkušenějšího hráče a jednoho z nejlepších gólmanů planety. Portugalského kouče za jeho rozhodnutí kritizoval bývalý sportovní ředitel klubu Jorge Valdano, Casillase se zastal také trenér španělské reprezentace Vincent del Bosque.



Na světě byste těžko hledali úspěšnějšího brankáře. Casillas vyhrál mistrovství světa, Evropy, s Realem Ligu mistrů i ligový titul. Dlouholetou oporu přesto kouč Mourinho v zápase s Málagou posadil jen na lavičku, duel odchytal mladík Adán.

"Šlo o technické rozhodnutí. Říkejte si, co chcete, ale momentálně je pro mě lepší Adán než Iker," vysvětlil překvapivý tah kouč Realu. "Trenér je tím, kdo rozhoduje. Já musím jen trénovat a být lepší než Adán," krčil rameny Casillas.

Real však v Málaze vybouchl a rok 2012 završil překvapivou prohrou 2:3. Tým teprve podruhé v sezoně inkasoval tři branky (naposledy v letním španělském Superpoháru proti Barceloně), na Mourinha se okamžitě snesla vlna kritiky.

Iker Casillas přichází k lavičce po dlouhé době jako náhradníkFoto Reuters

"Byla to demonstrace síly, Mourinho chtěl ukázat svou autoritu na klubové legendě," nebral si servítky Jorge Valdano, někdejší sportovní ředitel Realu. Zároveň muž, který kvůli sporům s portugalským trenérem musel z klubu na jaře 2011 odejít.

Zkušeného gólmana se zastal i Vincent del Bosque. "Iker je pýcha Realu. Je v týmu jediný, kdo v Realu prošel mládežnickými celky. Bylo by dobré uznat, kolik toho pro klub udělal. A udělal toho hodně," pravil trenér španělského národního týmu.

"On je nositelem hodnot Realu Madrid. Když mu bylo deset, rodiče ho přivedli do tréninkového centra Realu. Mají na jeho vývoji obrovskou zásluhu," pokračoval pro španělský deník Marca.

Samotný Casillas se do Mourinha otevřeně nepustil, zklamání z role náhradníka je z jeho slov naprosto zřetelné. "Mourinho mi neřekl, proč nebudu chytat. Ale je to jeho rozhodnutí, které musím respektovat. Neříká mi ani, proč nastupuju," uvedl po utkání.

"Všichni spoluhráči mě podporují, stejně jako Antonia (Adána). Naše výsledky nejsou dobré, ale fakt, že nám celá šatna věří, jen dokazuje to, že držíme všichni pohromadě," odmítl jakékoliv spory.

Co jsem komu udělal? Ale vlastně jo, vím, Mourinhovi.
Co jsem komu udělal? Ale vlastně jo, vím, Mourinhovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud