17. dubna 2013 • 17:58

Za rok v Realu nebudu, řekl Mourinho. Letí pro smlouvu do Chelsea?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho v Realu Madrid po sezoně téměř jistě skončí. Portugalský kouč spekulace o odchodu ze španělské velkoklubu ještě přiživil, ne-li přímo potvrdil. "Příští rok už tady nebudu," prozradil prezidentovi amatérského klubu Canillas, kde hraje jeho syn.



Mourinho se prořekl v rámci sezení s trenéry amatérského celku Canillas. Za místní mládežnický tým nastupuje trenérův potomek, před dvěma lety klubu dokonce věnoval deset tisíc eur, aby ho zachránil od krachu.

"Mourinho mi řekl, že příští rok s našimi trenéry nebude moct vést pravidelné debaty, protože už tady nebude," prozradil španělské rozhlasové stanici La Cope prezident klubu Manuel Álvarez.

Pokud tuhle větu Mourinho opravdu řekl a myslel ji vážně, znamenalo by to jediné. Že v létě po sezoně sbalí kufry a opustí Real Madrid, kde dokončuje už třetí sezonu.

José Mouirnho na tiskové konferenci před utkáním s Galatasaray Istanbul vysvětluje, proč nenominoval uzdraveného gólmana Ikera CasillaseFoto ČTK

"Pokud Mourinho odejde, bude to obrovská ztráta pro španělský fotbal. Doufám, že to s ním Florentino (Pérez, prezident Realu) nějak vyřeší," dodal Álvarez.

Není žádným tajemstvím, že Mourinho nemá ideální vztahy s některými hráči v kabině Realu. Dlouholetá jednička Iker Casillas sedí na lavičce, proti trenérovi se měl bouřit i obránce Sergio Ramos.

Mourinhův plán je v hrubých obrysech známý už delší dobu. Veleúspěšný kouč chce s "Bílým baletem" urvat triumf v Lize mistrů, zapsat se do historie (byl by prvním trenérem, který by soutěž vyhrál se třemi různými kluby) a vrátit se "domů".

Domovem myslí londýnskou Chelsea, kde působil v letech 2004 - 2007. Fanoušci "blues" se na jeho příchod těší, každý zápas se objevují transparenty vyzývající ho k návratu. Mourinho navíc nikdy nezastíral, že do Anglie znovu půjde.

Právě v těchto dnech portugalský stratég zamířil na krátkou návštěvu Londýna, kam létá v poslední době hodně často. Domlouvá se s Romanem Abramovičem už teď na podpisu nové smlouvy?

Fotbalisté Dortmundu vyhráli ve Fürthu vysoko 6:1, zápas sledoval i kouč Realu Madrid José Mourinho
Fotbalisté Dortmundu vyhráli ve Fürthu vysoko 6:1, zápas sledoval i kouč Realu Madrid José Mourinho

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud