25. června 2013 • 18:10

Gólman Barcelony ŠEST penalt vychytal, pak sám rozhodl. A je mu 14 let!

Autor: lel
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapomeňte na Victora Valdése, brankářská budoucnost Barcelony má jméno Iñaki Peña. Za vítězství v nedělním finále mládežnického turnaje v Leónu nad Atlétikem Madrid vděčí juniorka slavného katalánského klubu právě tomuhle gólmanovi. A to je mu teprve čtrnáct let!



Madridští soupeři ani Peñovi spoluhráči nedokázali dát gól ze hry, o vítězi turnaje tak rozhodovaly penalty. A v nich barcelonský hrdina mezi tyčemi předvedl něco neuvěřitelného.

Ve zdánlivě nekonečném rozstřelu musel mezi tyče hned devětkrát – a z toho ŠESTKRÁT penaltu zneškodnil. Jenže jeho supervýkon byl ještě o kus famóznější.

Když totiž přišla řada na to, aby z puntíku kopal i mladý Iñaki, barcelonský brankář madridského protějška pokořil a proměnil rozhodující penaltu!

 

Právě po jeho vlastním úspěšném pokusu se totiž role obou gólmanů vyměnily a Peña si připsal svůj šestý úspěšný zákrok. Zhatil tak celkem osmnáctý kop v neuvěřitelném rozstřelu.

Brankáři Atlétika zbyly jen oči pro pláč. Sám sice vychytal tři barcelonské juniory a navíc sledoval, jak ještě dva z nich míjí branku, jenže na Peñu byl prostě krátký!

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud