Jakub Dvořák
23. března 2014 • 04:10

Real vs. Barca, to je luxusní podívaná! TOP 10 gólů historie El Clásika

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | El Clásico, duel, při kterém se ve Španělsku vždy zastaví čas. Utkání, při kterém většinou bojuje Real s Barcelonou o první místo španělské ligy. Tento zápas bývá opravdu neskutečné drama. Drama okořeněné strkanicemi, vypjatými situacemi a hlavně nádhernými brankami. Na obou stranách v historii nastupovala opravdu veliká jména. 



Barvy Realu Madrid hájili hráči jako třeba Zinedine Zidane, Luis Figo, David Beckham, Raúl. Roberto Carlos a na straně druhé bavili barcelonské fanoušky například Ronaldinho, Rivaldo, Thierry Henry a třeba i doposud hrající Xavi Hernandéz.

Že bylo a je na co se dívat dosvědčuje desítka nejlepších branek z historie El Clásika, jak se objevila na serveru YouTube.com. Připomenout si můžete dělovku Roberta Carlose, neskutečné přímé kopy v podání Ronaldinha či zabijácký instinkt Raúla Gonzálese.

VIDEO| Podívejte se na TOP 10 branek z historie El Clásica

Vzájemnou bilanci má momentálně lepší aktuální lídr španělské ligy. Real Madrid zažívá poslední týdny doslova famózní formu a předvádí pohledný fotbal. Mnozí experti považují právě Real společně s Bayernem Mnichov za nejlepší dva kluby současnosti.

Real si doposud připsal v ligovém El Clásiku 70 výher. Barcelona je na tom hůř. Svého úhlavního nepřítele z madridské metropole dokázala v lize porazit pouze pětašedesátkrát, i když poslední El Clásico patřilo právě jí.

V tom Real podlehl Barceloně na jejím hřišti 1:2. O branky Barcelony se postarali Neymar a Sánchez, za Real už jen kosmeticky dolaďoval mladík Jesé, který se nedělního klání nezúčastní kvůli vážnému zranění kolene z utkání Ligy mistrů proti Schalke.

Jak šlágr španělské ligy dopadne ještě nevíme, ale jisté je jedno. Toto utkání nikdy nenudí!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud