27. dubna 2014 • 04:56

Zničený Guardiola: Tito byl víc než přítel, chtěli jsme porazit celý svět

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mnichovská fotbalová mašina smetla doma Brémy 5:2, ale trenér Pep Guardiola slavit s fanoušky nemohl. Aby ne, po úmrtí svého kamaráda a parťáka Tita Vilanovy, neměl na fotbal ani pomyšlení. Kouč, který po Guardiolovi převzal Barcelonu, v pětačtyřiceti letech v pátek podlehl rakovině. „Tito byl pro mě víc než přítel,“ hlesl trenér Bayernu.



Guardiola se oblékl do smutečních barev, tvář mu místo úsměvu zdobil ustaraný pohled a dokonce se ani neradoval z gólů svého týmu. Před novináři následně přiznal, že pro něj bylo složité myslet na fotbal. „Ten smutek mě bude provázet po zbytek života. Byli jsme mladí, chtěli porazit celý svět a povedlo se nám to,“ prohlásil španělský kouč.

V duelu s Werderem šetřil některé hráče na odvetu semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, v němž bude Bayern dohánět manko 0:1. „Vyhráli jsme, což je před Realem prima, ale to bude zase úplně jiný zápas,“ zmínil se letmo o dalším programu svého týmu. Když se ale všichni okolo něj radovali, Guardiola jen sklopil hlavu a hleděl do země. Myšlenkami byl jinde, u svého zesnulého kamaráda.

Guardiola je profesionál každým okamžikem, i v těžké chvíli se snažil dát Bayernu maximum, ale myšlenky na to, že ztratil kamaráda, z hlavy dostat nemohl. Však také s Vilanovou několik let spolupracoval v Barceloně. „Bylo hodně těžké se soustředit na zápas. Tito byl pro mě víc než přítel,“ zopakoval.

Tito Vilanova podlehl rakovině v pátek odpoledne v pouhých 45 letech.

VIDEO: Guardiola neslavil gól Bayernu, myslel na zesnulého přítele

Fotbalový svět truchlí po smrti bývalého kouče Barcelony Tita Vilanovy. Katalánský klub spustil vlajky na půl žerdi, smuteční výzdoba je znát i na stadionu Camp Nou
Fotbalový svět truchlí po smrti bývalého kouče Barcelony Tita Vilanovy. Katalánský klub spustil vlajky na půl žerdi, smuteční výzdoba je znát i na stadionu Camp Nou

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud