14. ledna 2016 • 17:53

Real se ohradil proti zákazu přestupů. FIFA podle něj chybovala

Autor: pod, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový gigant Real Madrid zásadně nesouhlasí s trestem, který mu dnes udělila FIFA. „Bílý balet“ byl společně s Atlétikem Madrid potrestán za porušení předpisů o mezinárodních přestupech hráčů do 18 let a nesmí dvě přestupová období nakupovat nové posily. Slavný klub ale tvrdí, že FIFA udělala chyby.



Real uvedl, že FIFA vychází z chybných zjištění. „Podle dokumentace mělo dojít k provinění u 51 hráčů, přitom jeden z nich se v seznamu objevil dvakrát. Deset hráčů má španělské občanství, tudíž se to na ně nevztahuje. Šest hráčů bylo starších 18 let v době registrace,“ píše klub v prohlášení.

„Hned 23 hráčů přišlo z jiných týmů patřících pod španělskou federaci, a tak jsou z těchto předpisů také osvobozeni. Další byli registrování ještě předtím, než předpisy začaly platit. Dva hráče jsme pak z obavy z porušení předpisů nikdy neregistrovali," pokračuje po vlastní analýze přestupů mladíků, kterou v poslední době provedl v důsledku vyšetřování.

Podle španělského radia Onda Cero patří v kauze Realu mezi problematické hráče také syn současného trenéra Zinedina Zidana Luca, sedmnáctiletý gólman juniorky Realu.

Real se tak proti trestu jistě odvolá. To ostatně udělala i dříve po stejném prohřešku Barcelona, která dosáhla toho, že jí byl trest o jedno přestupové období odložen.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud