16. listopadu 2008 • 17:16

Hráči Realu za Schusterem stojí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:1p. Bruins slaví postup! Pastrňák rozhodl v prodloužení
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Realu Madrid Bernd Schuster se dostal pod tlak po posledních nepovedených výkonech svých svěřenců a po sobotní ligové porážce ve Valladolidu nad ním visí hrozba odvolání.



Podle deníku AS o jeho osudu rozhodne příští zápas s Huelvou. Německý trenér se však spekulacemi nezabývá, hráči mu vyjádřili podporu.

"Zůstávám v klidu. Snažím se z tohoto týmu dostat to nejlepší. Obavy nemám, koncentruji se jen na svou práci," uvedl Schuster po sobotním zápase. Připustil, že se jeho svěřencům nedaří podle představ.

"Jsou to těžké momenty, ale podobné jsme měli i v minulé sezoně a dostali jsme se z toho. Proč by se to nemohlo podařit i letos?" připomněl, že ve své první sezoně na lavičce Realu dovedl královský celek k obhajobě titulu.

Real opět padl. Vyhodí Schustera? ›››

V této sezoně se však Realu zatím nedaří. Hlavně v posledních zápasech zůstává za očekáváním. Dvakrát nestačil v Lize mistrů na Juventus Turín, ve Španělském poháru vypadl s třetiligovým Realem Unión a v lize z posledních tří zápasů získal jen čtyři body.

Malágu porazil až po přestřelce 4:3. Vedoucí Barcelona mu dnes může odskočit již na rozdíl pěti bodů.

I proto se začalo mluvit o odvolání německého kouče, s tím však hráči Realu nesouhlasí.

"Je třeba, aby trenéři i hráči cítili důvěru. Nikdy není dobré prohrávat, ale musíme se s tím vypořádat. Tenhle tým nikdy neklopí hlavu dolů," uvedl kapitán Raúl. "Jsme rádi, že je naším trenérem Schuster," dodal.

I podle dalších Schuster za nepřesvědčivé výkony nemůže.

"S Valladolidem jsme předváděli inteligentní hru, ale prohráli jsme kvůli jediné chybě, za kterou nyní hodně platíme," řekl argentinský obránce Gabriel Heinze.

"Máme za sebou špatnou sérii. Jediné, co potřebujeme, je vyhrát jeden zápas," míní záložník Gago.

O Schusterově osudu více napoví příští zápas s Huelvou, v kterém bude chybět kvůli zranění hned několik hráčů základního kádru.

Kanonýr Ruud Van Nistelrooij je do konce sezony mimo hru kvůli poraněným vazům v koleni, hrát nemohou ani Arjen Robben, Mahamadou Diarra, Pepe, Ruben de la Red a Christoph Metzelder.

Trest za karty ze hry vyřadil Heinzeho, navíc většinu hráčů čekají ve středu reprezentační povinnosti.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud