2. srpna 2009 • 09:52

Barcelona porazila Galaxy i s Beckhamem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony porazili v přípravném utkání v kalifornské Pasadeně Los Angeles Galaxy 2:1. Zápas vítěze Ligy mistrů s týmem anglické hvězdy Davida Beckhama přilákal do ochozů stadionu Rose Bowl 93.137 fanoušků.



To byla největší návštěva na fotbale ve Spojených státech od roku 1994, kdy Američané hostili mistrovství světa.

Barcelonu poslal do vedení v 11. minutě mladý útočník Pedro Rodríguez, jenž dorazil do sítě střelu Lionela Messiho. Na konci prvního poločasu vyrovnal Beckham, jenž musel opět snášet projevy nevole amerických fanoušků, kteří mu vyčítají, že se z hostování v AC Milán vrátil do MLS až v rozehrané soutěži.

Anglický záložník odpověděl po svém a z přímého kopu z 25 metrů poslal míč do horního rohu barcelonské branky. Za svůj tradiční kousek si vysloužil aplaus zaplněných tribun a doufá, že získal fanoušky opět na svou stranu.

"Kdo ví, ale bylo by to skvělé," řekl po zápase."Na tenhle večer můžeme být pyšní. Byla to pro nás velká zkušenost. Barcelona je evropským šampionem a určitě vyhraje i mistrovství světa. A my jsme s nimi hráli 65 minut vážně dobře," pochvaloval si bývalý hráč Realu Madrid a Manchesteru United.

O vítězství španělského celku rozhodl v 66. minutě střídající venezuelský mladík Jeffrén Suárez."V prvním poločase jsme měli málo šanci. Pak jsme se zlepšili, i když tomu chyběla lehkost. Ale byla to dobrá prověrka," uvedl kouč Barcelony Pep Guardiola, který poslal do hry poprvé posilu z Interu Milán obránce Maxwella.

Útočník Zlatan Ibrahimovic, jenž přišel rovněž z týmu italského mistra, po operaci zlomené kůstky v ruce zatím v přípravě chybí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud