10. srpna 2009 • 02:00

Zemřel hrdina Espaňolu. V šestadvaceti na infarkt

Autor: Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovská tragédie se stala týmu Espaňol Barcelona. Během soustředění v Itálii zkolaboval jeho kapitán – španělský fotbalista Dani Jarque (†26). Neštěstí se stalo v sobotu večer na hotelovém pokoji během telefonátu s těhotnou přítelkyní. Během chvíle byl mrtvý a nebylo mu pomoci.



Poté, co fotbalista přestal během telefonátu nečekaně mluvit, zalarmovala jeho přítelkyně členy realizačního týmu. Ti se začali po hráči shánět. Nakonec našli na pokoji jen jeho bezvládné tělo. Příčinou smrti byl podle přivolaného lékaře infarkt.

„Těžko se tomu dá uvěřit. Jarque byl skvělým profesionálem i člověkem. Těšil se na roli otce, radoval se z našeho nového stadionu i pozice kapitána v milovaném klubu,“ prohlásil prezident klubu Daniel Sanchez.

Obránce prý neměl žádné zdravotní problémy. Neobjevilo je ani lékařské vyšetření, které podstoupil každý hráč ještě před soustředěním. „Dani neprokázal ani nejmenší náznak toho, že by se něco takového mohlo přihodit,“ řekl ředitel klubu German de la Cruz.

Se smrtí se nemohou smířit ani fanoušci, kteří ho milovali. V klubu byl od dvanácti let a nedávno byl jmenován kapitánem týmu. Předloni se dostal s týmem do fi nále Poháru UEFA.

„Usměvavý chlapec nám zanechá obrovskou díru v našich duších, ale bude mít vždy místo v našich srdcích,“ vzdali mu hold fanoušci na internetových stránkách. Ty dokonce pod jejich náporem během neděle na pár hodin zkolabovaly.

Smrt zasáhla celé Španělsko. Už před dvěma lety se muselo vyrovnat s podobným případem. Přímo na trávníku zkolaboval Antonio Puerta z FC Sevilla. Tomu bylo teprve 22 let. Fotbalistovo tělo bude podrobeno pitvě, až poté bude převezeno do Španělska.

Jednadvacíta oblíbeného Daniela Jarquea
Jednadvacíta oblíbeného Daniela Jarquea

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud