Jonáš Bartoš
24. února 2020 • 15:30

Pekhartův nástup v Polsku: 17 minut a gól! Legia velebí českého střelce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přechod na nejvyšší úroveň v Polsku mu vyšel dokonale. Tomáš Pekhart se v Legii Varšava zapsal mezi střelce hned v prvním utkání. Jako střídající hráč uzavíral v 90. minutě skóre na 4:0 v sobotním klání proti Jagiellonii Bialystok, k premiérové trefě v dresu polského lídra potřeboval na trávníku pouhých 17 minut. „Super!“ pochvaloval si 30letý útočník, který se v novém prostředí uvedl nejlepším možným způsobem.



Pekhart se dostal na hřiště v 73. minutě. Za rozhodnutého stavu 3:0 vystřídal Jose Kanteho, autora dvou branek. A rozkoukal se poměrně rychle, když se hned v premiérovém startu dočkal první branky v polské Ekstraklase.

Český forvard zakončil povedenou akci v samotném závěru utkání. Legia rozjela útok od vlastní poloviny a přímočarou kombinací se hned v pěti hráčích dostala do zakončení. Zpětnou příhrávku ve vápně si našel dobíhající Pekhart a uklidil míč levačkou do sítě.

„Na naší půlce jsem vybojoval míč, pak akce pokračovala přes naši levou stranu. Brazilec Luquinhas zatáhl balon a dal ho zpátky na penaltu, kde jsem dobíhal z druhé vlny a levou po zemi to prostřelil,“ popsal pro iSport.cz rodák ze Sušice.

Na nové adrese je velmi spokojený. „Každý den se s týmem víc a víc sžívám, v sobotu mi dal trenér prvních 17 minut. Takový start je pro mě důležitý, Legia je velký klub, kde je značný tlak a očekává se jenom úspěch,“ přiblížil první chvíle v Polsku.

Za úvodní trefu ho pochválil i trenér Aleksandar Vukovič. „Je skvělé, že Tomáš hned ve svém debutu vstřelil gól. Na konci zápasu není snadné se takhle dobře prezentovat. Měli jsme jisté vítězství, na hřišti už nikdo příliš nespěchal. O to víc jsem rád, že se mu podařilo využít téhle šance,“ komentoval výkon české posily.

Pekhart přišel do Legie ze druhé španělské ligy, poslední sezonu a půl strávil v Las Palmas. V novém prostředí se evidentně chytil velmi dobře, přibližně 25 000 diváků přítomných na stadionu mělo upřímnou radost z toho, že se zapsal mezi střelce.

Legii čeká mnohem těžší zkouška následující víkend. Lídr polské ligy hostí v sobotu druhou KS Cracovii. A Pekhart určitě bude chtít navázat na úspěšný start v novém působišti.

Český útočník Tomáš Pekhart ve svém prvním utkání za polskou Legii Varšava vstřelil gól
Český útočník Tomáš Pekhart ve svém prvním utkání za polskou Legii Varšava vstřelil gól

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud