4. února 2024 • 17:26

Bez Messiho vraťte vstupné. Miami v Asii naštvalo fanoušky i vládu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný argentinský fotbalista Lionel Messi nenastoupil kvůli svalovému zranění v přípravném utkání Interu Miami v Hongkongu proti výběru tamní ligy, což popudilo fanoušky i místní vládu. Diváci se během zápasu, který americký tým vyhrál 4:1, dožadovali hlasitě vrácení vstupného. Hongkongský kabinet pak pohrozil pořadateli akce zkrácením dotací.



V prosinci po zahájení prodeje zmizelo 38 tisíc lístků na utkání podle agentury AP během hodiny. Na sobotní trénink Miami se přišlo podívat 40 tisíc lidí a Messi se těšil v Hongkongu velké pozornosti. Při předposledním zápase asijského turné Miami však přišlo pro domácí příznivce rozčarování. Osminásobný držitel Zlatého míče zůstal na lavičce.

„Vláda i všichni fotbaloví fanoušci jsou velmi zklamáni jednání pořadatelů, protože Lionel Messi nehrál. Organizátoři dluží všem příznivcům vysvětlení,“ uvedla vláda v prohlášení. Pořadateli akce přispěla 15 miliony hongkongských dolarů (téměř 44 milionů korun). Lístky stály podle agentury Reuters od 880 hongkongských dolarů (2500 korun) až po 4880, v přepočtu přes 14.000 korun.

Trenér Miami Gerardo Martino hájil rozhodnutí s tím, že účast v zápase by pro Messiho znamenala kvůli nataženému stehennímu svalu riziko. Ze zdravotních důvodů nehrál ani další bývalý fotbalista Barcelony Luis Suárez.

„Chápeme zklamání fanoušků a žádáme je o prominutí. Rádi bychom Lea a Luise na hřiště poslali alespoň na chvíli, ale bylo by to příliš riskantní,“ řekl argentinský kouč.

Fotbalisté Miami zakončí asijské turné před novou sezonou MLS ve středu zápasem proti Visselu Kóbe v Tokiu.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud