28. prosince 2012 • 11:47

Zemřel fotbalista Václav Drobný (†32). V noci se zabil na bobech

Autor: spo, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velice smutná zpráva přilétla ze Špindlerova Mlýna. Na dovolené zde zemřel teprve dvaatřicetiletý bývalý fotbalový reprezentant a televizní expert Václav Drobný. V noci kolem druhé hodiny se těžce zranil na sjezdovce, později v nemocnici zemřel.



Strom, do kterého narazil bývalý fotbalista Václav Drobný. Následkům zranění podlehl po převozu do nemocniceFoto Marek Pátek
"Bohužel, je to pravda. Je to ohromná tragédie. Pro jeho rodinu, kamarády i všechny lidi z jeho okolí," potvrdil portálu iSport.cz Stanislav Nekolný, velký kamarád Drobného a trenér brankářů z Třeboradic, kde zesnulý fotbalista působil jako hrající trenér.

Václav Drobný jel po červené medvědínské sjezdovce na bobu. "Měl takový ten talíř. Prostě se rozjel a asi to neubrzdil," popisoval jeho kamarád Nekolný. Ve spodní části sjezdovky se Drobný dostal mimo trať a narazil do stromu. Další okolnosti případu policie vyšetřuje.

Bývalý reprezentant zůstal po nárazu s vážným poraněním hlavy v bezvědomí. Pomoc přivolali jeho přátelé, kteří s ním byli na sjezdovce. "Muž prý sedl na bob a odjel, jeho přátelé se pak šli podívat, kde je," řekl mluvčí trutnovské policie.

První ošetření a stabilizaci životních funkcí podchlazenému lyžaři poskytli záchranáři z Horské služby. Při transportu do hradecké fakultní nemocnice byl v kritickém stavu a dvakrát mu selhaly životní funkce. Nad ránem zraněním podlehl. Policie uvedla, že pro zjištění příčiny smrti bude nařízena pitva, která bude zjišťovat i to, zda hrál v této tragické události roli alkohol.

Na této sjezdovce ve Špindlerově Mlýně došlo k tragické události, při níž zemřel Václav Drobný, bývalý fotbalista a spolukomentátor České televizeFoto Marek Pátek
"Vím to asi hodinu od kluků, co tam byli s ním. Nejsem schopný skoro mluvit, je to strašné. Na horách měl být až do Silvestra," řekl Pavel Kott, předseda Třeboradic.

Václav Drobný během kariéry působil v Blšanech, Štrasburku, Aston Ville, Spartě, Jablonci, Augsburgu, Trnavě a Bohemians Praha.

Jako kapitán získal v roce 2002 titul mistrů Evropy s reprezentací do 21 let, v seniorském výběru poté odehrál dva přípravné zápasy proti Japonsku a Itálii. V poslední době pracoval i jako televizní spolukomentátor. Zbyl po něm tříletý syn Sebastian, kterého měl s exotickou modelkou Ndeshi.

Václav Drobný v dresu pražské Sparty
Václav Drobný v dresu pražské Sparty

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud