14. července 2021 • 16:30

Koller natáčel film na Spartě, přijel zase ve škodovce: Vidím to jako dnes

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vznikající film o Janu Kollerovi má za sebou další sérii natáčení. Tentokrát se legendární kanonýr vrátil na Spartu, kde před čtvrtstoletím rozjížděl vrcholovou kariéru. A symbolicky na Letnou dorazil ve staré škodovce 105, úplně stejně jako před 25 lety. „Vidím to jako dneska. Ostatní hráči měli už zahraniční auta a já skutečně přijel svou škodovkou,“ usmíval se nejlepší střelec reprezentační historie.



Ne, žádný sraz veteránů. V Generalli Aréně se jen natáčeli další scény filmu o Janu Kollerovi. Když fotbalista ve škodovce přijel na slavný stadion poprvé, ani ho do areálu tehdy nechtěli pustit.

„Na zadním sedadle jsem měl kazeťák dvojče, protože v autě nebylo ani rádio. Skutečně jsem sem poprvé přijel ve škodovce,“ vzpomínal Koller.

Fotbalově na Letné sice neprožil nejlepší okamžiky, přesto s odstupem času nemá negativní myšlenky.

„Na to angažmá i na Spartu vzpomínám rád. Zažil jsem tu své první ligové starty i branky,“ podotkl při natáčení filmu na hřišti i v útrobách stadionu.

Jan Koller se během natáčení filmu vrátil na Spartu
Jan Koller se během natáčení filmu vrátil na Spartu

Akce se zúčastnil i další slavný střelec minulosti, sparťanská legenda Horst Siegl. S Kollerem se před lety potkali v jednom týmu, zrovna ideálně spolu ale nevycházeli.

„V generálce jsem dal dva góly, takže se dalo čekat, že budu v základu i na ligu. Tam začal problém mezi mnou a Horstem. On byl ve Spartě hvězda a nebyl zvyklý na lavičku,“ popisoval dvoumetrový útočník jejich vztah ve své knize „Koller: Byl to víc než sen“.

Siegl by teď měl sám prozradit víc v připravovaném snímku.

„Co řekl? To si necháme až do filmu. Horstovi i Spartě každopádně děkuji za možnost natáčení, vznikly krásné záběry,“ okomentoval režisér a producent Petr Větrovský.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud