10. listopadu 2010 • 19:03

Sparťanky nezachránila ani patnáctiletá brankářka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistky Sparty Praha končí v Lize mistryň. V dnešní odvetě osmifinále se švédským Linköpings FC prohrály doma 0:1 a po porážce 0:2 v úvodním duelu pro ně účinkování v pohárové Evropě skončilo. Nepomohl jim ani skvělý výkon teprve patnáctileté brankářky Barbory Majerové.



Ta musela zaskočit v brance kvůli zranění hned čtyř sparťanských brankářek a kvůli tomu se omluvila z vyučování na základní škole. Zároveň jí UEFA musela dát výjimku kvůli nízkému věku.

Smutná hrdinka Sparty, teprve patnáctiletá gólmanka Barbora Majerová Smutná hrdinka Sparty, teprve patnáctiletá gólmanka Barbora MajerováFoto Barbora Reichová Sport


Proti Linköpingu plnému reprezentantek však Majerová nastoupila suverénně a už ve 4. minutě skvěle chytila ránu Forsové.

Poté ji sice dvakrát zachránila branková konstrukce, dalšími zákroky však držela sparťanské naděje až do 62. minuty. Pak hostující hráčky poslala do vedení hlavou obránkyně Krantzová a definitivně rozhodla.

Sparťanky v tu chvíli potřebovaly skórovat čtyřikrát, nakonec se nedočkaly ani čestného úspěchu. Stejně jako v minulé sezoně tak dohrály v osmifinále, před rokem podlehly londýnskému Arsenalu.

Sparta Praha - Linköpings FC 0:1 (0:0)

Branka: 62. Krantzová. První zápas 0:2, postoupil Linköping. Sestava Sparty: Majerová - Mocová, Heroldová (67. Bertholdová), Sedláčková, Vyštejnová - Bartoňová (78. Ringelová), I. Martínková, Pivoňková, Ondrušová - Kožárová (60. Došková), L. Martínková.

Témata: 
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud