26. března 2010 • 14:26

Ve Znojmě střídá Nelibu Karel Soudek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty prvoligového Znojma povede v příští sezoně nový kouč Karel Soudek, který střídá Jana Nelibu. Asistentem zůstává Milan Kastner. Bývalý obránce Soudek před pěti lety ukončil hráčskou kariéru právě ve Znojmě, kam se nyní vrací v nové roli. Informaci přinesl klubový web.



Od nového trenéra očekávají majitelé klubu vetší propojení prvoligového celku s mládežnickými družstvy. V budoucnu by totiž chtěl znojemský hokej stavět na svých odchovancích. Soudek momentálně vede mládežnické centrum v Českých Budějovicích. Letní přípravu zahájí Znojmo v pondělí 12. dubna.

Znojemští Orli po deseti sezonách v extralize přepustili před rokem z ekonomických důvodů nejvyšší soutěž Kometě Brno a letos skončili v první lize po výrazné obměně kádru na sedmém místě.

Ve čtvrtfinále play off je vyřadil Chomutov. Trenér Neliba sice splnil předsezonní cíle, smlouvu s ním ale vedení klubu neprodloužilo.

Šestačtyřicetiletý Soudek začal hrát extraligu v roce 1981 ve Spartě, potom působil v Českých Budějovicích, na vojně v Dukle Jihlava a čtyři roky v rakouském Štýrském Hradci.

Ve Znojmě hrál od roku 1999, kdy Orli postoupili do extraligy, šest sezon. Na svém kontě má i šest startů v československé reprezentaci.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud