22. září 2012 • 21:21

Kapitán Lva Novotný: Před domácím publikem na to musíme vletět

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán hokejistů Lva Praha Jiří Novotný hrál zápas proti Astaně se zvýšenou motivací, ale výhry proti spoluhráčům z minulých dvou sezon se nedočkal. Český tým v KHL si připsal teprve druhou porážku v osmém utkání a klesl z čela celé soutěže. Po prohře se Spartakem Moskva před čtrnácti dny prohrál Lev znovu doma a Novotný to musel strávit právě proti Barysu.



"Nebudu lhát. Nedá se říct, že bych cítil před zápasem nějakou obrovskou motivaci, ale je pravda, že byla větší než v předchozích zápasech. Prožil jsem tam dobré dva roky, chtěl jsem vyhrát," řekl novinářům Novotný.

V Astaně měl ještě platnou smlouvu, přesto se v létě stejně jako Lukáš Kašpar a Kamil Kreps předčasně loučil. V Kazachstánu se rozhodli, že Barys bude sázet po sestupu z elitní kategorie mistrovství světa na kazašské hráče, kteří tvoří osu reprezentace.

Nicméně Novotný to přijal s nadhledem a s hráči i vedením při jejich návštěvě si hned popovídal. "Viděl jsem kluky už na rozbruslení, i s vedením jsme prohodili pár slov. Teď před odjezdem je jdu ještě pozdravit," doplnil devětadvacetiletý mistr světa z roku 2010.

S trenérem Josefem Jandačem probírali v přípravě na utkání, jak Astana hraje. "Ale přišlo nové vedení, nový trenér, hodně hráčů se tam vyměnilo. Měli jsme nějaké sestřihy z přípravných zápasů. Potvrdilo se, že hodně nahazovali puky, chodili si pro to a dohrávali naše obránce," doplnil Novotný.

Podle něj Lev ztratil dnešní zápas v první třetině. "Měli bychom mít začátky lepší. Vletět do toho, když hrajeme před domácím publikem," prohlásil.

"Potom jsme zabrali, ve druhé třetině jsme měli vynikající nástup, ale po snížení nás trošku srazil další inkasovaný gól. Ve třetí třetině si to pohlídali."

Dva góly v úvodní třetině vstřelil bývalý spoluhráč Novotného z útoku Brandon Bochenski. "Jeden gól byl signál, to vím z předchozích let. A ten druhý pak výborný důraz před brankou. Tam bychom takové góly neměli dostat. Musíme být u těch dorážek silnější," podotkl kapitán.

Podle Novotného Lvu nechyběla po předchozích šesti výhrách ze sedmi zápasů pokora. "To by bylo špatné, kdybychom ji neměli. Přece jen máme za sebou po osmi zápasech šest vítězství, ale liga je strašně dlouhá. Jak je vidět, dá se vyhrát s každým, ale taky se dá s každým prohrát. Nedá se koukat na mančafty, jestli jsou nahoře, nebo dole," dodal Novotný.

První branku si v osmém utkání sezony připsal útočník Petr Vrána. "Je to možná takové klišé, ale vyměnil bych to za výhru. Je pak větší pohoda a nálada by byla lepší. Dneska to bohužel nevyšlo, bylo by to příjemnější, kdybychom vyhráli a já dal gól. Ale jsem rád, že to tam spadlo," prohlásila letní posila z Chabarovsku.

"Šance jsme měli a mohli jsme jich proměnit víc," dodal Vrána, který v minulé sezoně nastřílel v Kontinentální lize 19 gólů.

Jak se to jen mohlo stát... hokejisté Lva Praha po inkasování druhého gólu od Astany
Jak se to jen mohlo stát... hokejisté Lva Praha po inkasování druhého gólu od Astany

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud