7. září 2012 • 01:05

Po tragédii Jaroslavle se rozplakal pražský Staromák i celý hokejový svět

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lavina smutku zalila po letecké tragédii 7. září 2011 hokejový svět. Největší bolest prožívali před rokem nejbližší rodinní příslušníci hokejistů Lokomotivu Jaroslavl, truchlili ale i jejich přátelé i fanoušci mnoha zemí světa. Na místech, kde se po úspěších rozdávala radost a smích, bylo ticho a tekly tam slzy smutku. Příkladem bylo pražské Staroměstské náměstí.



Příbuzní mrtvých hokejistů se hned po tragédii vydávali do Jaroslavle, aby identifikovali těla svých blízkých. Těhotná manželka trenéra Lokomotivu  Alexandra Karpovceva (†41) Diana cestou na místo neštěstí sama havarovala!

Přítelkyně německého obránce Roberta Dietricha se pro změnu svěřila, že se svým manželem krátce před tragédií ještě hovořila... Tomu, že její nastávající zemřel, nechtěla uvěřit.

Podobně na tom byla i manželka ruského hokejisty Pavla Trachanova. S manželem hovořila těsně před startem letadla s hráči Lokomotivu. Trachanov jí ještě stačil říct, jak jí miluje. O minutu později zahynul spolu s celým týmem v jeho troskách.

Tragická událost nezasáhla jen rodinné příslušníky, ale celý hokejový svět. Po Česku, Rusku, Slovensku i dalších zemích tisíce lidí zapalovaly svíčky, aby uctily památku obětí.

S trojicí zesnulých se na Staroměstské náměstí přišlo rozloučit hned několik hokejových parťáků v čele s Jaromírem Jágrem
S trojicí zesnulých se na Staroměstské náměstí přišlo rozloučit hned několik hokejových parťáků v čele s Jaromírem Jágrem

Staroměstské náměstí v Praze, kde se slavily tituly mistrů světa, nebo olympijský triumf z Nagana, plakalo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud