28. srpna 2013 • 11:01

Budoucí Jágrův centr? To je Henrique, chlapík s portugalsko-polskými kořeny

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Adam Henrique se dohodl na nové smlouvě s New Jersey. Vedení Devils podmínky kontraktu nezveřejnilo, ale podle médií se jedná o dohodu na šest let za celkem 24 milionů dolarů. Třiadvacetiletý Kanaďan se tak může těšit i na spolupráci se čtyřmi Čechy, na ledě by se mohl objevovat především s Jaromírem Jágrem.



Ve Philadelphii vedle něj začal zářit Giroux, v Dallasu pomáhal Bennovi nebo Dillonovi, v Bostonu zase Marchandovi. Jaromír Jágr se po návratu do NHL stal mentorem nadaných hokejistů a podobnou činnost si od něj slibují i v New Jersey.

Hlavním učencem by měl být třiadvacetiletý kanadský útočník Adam Henrique, možný centr pro českého útočníka. Tomu poslední ročník v NHL (jeho druhý) nevyšel úplně podle jeho představ. V tom prvním totiž nasbíral 51 bodů a byl kandidátem na Calder Trophy pro nováčka roku.

A osvědčil se také v bitvách o Stanley Cup. S Devils se předloni dostal až do finále a v závěrečných bitvách s Los Angeles patřil k nejlepším hráčům mužstva.

V sezoně 2012/13 přišla ale mírná stagnace a Henrique během 42 zápasů přidal jen jedenáct branek a pět nahrávek. V roce následujícím si od něj Devils slibují mnohem více.

VIDEO: Takhle rozhodl Henrique finále číslo 4 před dvěma lety

Dvaaosmdesátého hřáče draftu, jehož matka je z Polska a otec z Portugalska tedy čeká důležitá sezona. V kapse ho bude hřát šestiletá smlouva a na křídle se mu pravděpodobně bude prohánět jeden z nejlepších hráčů historie.

No neberte to.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud