19. února 2018 • 09:16

Mrázek znovu k dispozici. Nechceme ho, vzkázali ve Philadelphii

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Philadelphia Flyers jsou v problémech. Základní část NHL pomalu míří do svého konce, poctivě se sbírají všechny body, které jsou potřeba k postupu do vyřazovací části a Flyers mají problémy na tom nejcitlivějším místě - v brankovišti! Jednička Brian Elliott bude ještě několik týdnů na marodce a v neděli se při výhře nad NY Rangers (7:4) zranil i Michal Neuvirth. Jak se situace vyřeší. Promluvit do ní mohl i Petr Mrázek z Detroitu.



„Jsem rád, že jsem konečně nějak přispěl, jsou to důležité dva body," řekl po včerejší výhře, své první v NHL, brankář Alex Lyon. „Bylo super ho vidět vítězit, zasloužil si to, pro takový zápas tvrdě dřel. Určitě to do budoucna pomůže i jeho sebevědomí," sdělil na adresu pětadvacetiletého Lyona trenér Dave Hakstol.

A teď důležitá věc, kdo je vlastně Alex Lyon?

Když v neděli po první třetině, ve které třikrát inkasoval, český gólman Michal Neuvirth odstoupil, byl to on, kdo se musel pokusit stav 3:3 se svými kolegy přetavit ve vítězství. Americký brankář, který nikdy neprošel draftem a v NHL do té doby odchytal jediný celý zápas. A ten navíc prohrál.

Tentokrát už výhra klapla, to bylo v šatně radosti a chvály. O pár pater výš se ale spíš kupily vrásky na čele. Když se nedávno potvrdila až šestitýdenní pauza, která čeká Briana Elliotta, dal generální manažer Ron Hextall jasně najevo, že teď přichází Neuvirthův čas. Jenže co se bude dít? Jak dlouho bude český gólman mimo sestavu? A nehrozí, že se pak zraní? Jak to může pohnout s myslí týmu, který drží postupovou pozici s šestibodovým náskokem?

To je hodně otázek.

Hextall si teď dost možná drbe hlavu, server Detroit Free Press totiž informoval, že Flyers celkem nedávno zamítli nabídku Detroitu, který jim chtěl výměnou za třetí volbu na příštím draftu věnovat gólmana Petra Mrázka . Cena vskutku nebyla vysoká a teď by Hextall možná volil jinak...

Přestupová uzávěrka je přesně za týden a do té doby je třeba situaci vyřešit. V případě, že se ukáže zranění Neuvirtha jako dlouhodobější, je jasné, že Philadelphia koupí nového gólmana. Možností je v tuto chvíli celkem dost.

V Buffalu se například nabízí obr Robin Lehner, jenže ten má platný kontrakt i pro další rok a klub by tak v další sezoně měl pod smlouvou tři gólmany. K dispozici je také mistr světa z roku 2016 Calvin Pickard, který v Torontu chytá jen na farmě, nebo neprověřený, ale šikovný Aaron Dell ze San Jose.

Nebo se přece jen Philadelphia dohodne s Detroitem?

O čtvrté čisté konto v sezoně přišel Mrázek až v 55. minutě, kdy jej v přesilovce překonal Craig Smith.
O čtvrté čisté konto v sezoně přišel Mrázek až v 55. minutě, kdy jej v přesilovce překonal Craig Smith.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud