23. května 2010 • 22:04

Bum, Ovečkin zase řádil. Ale teď škodil Rusům!

Autor: Lukáš Hron
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přáli jste si odvetu za bolest, kterou Ovečkin způsobil Jágrovi na olympiádě ve Vancouveru? Pak jste se nemohli dočkat větší satisfakce. Ovečkin při finále mistrovství světa už zase někoho ostře srazil. Už zase z toho byl vzápětí gól. Jenže jsou tu odlišnosti: tentokrát totiž poslal k ledu omylem spoluhráče Fjodorova. A branku, která může být klíčová, dali hned na to pro změnu Češi!



Čeští fanoušci se mohli pominout, když si Ovečkin na olympiádě ve Vancouveru dovolil poslat k ledu hokejovou ikonu Jágra. České číslo 68 se tehdy jen těžce sbíralo z ledu, ještě dlouho si pak dávalo do pořádku citlivý krk.

Finále Česko - Rusko jsme sledovali ONLINE s komentáři trenéra Vůjtka a české fanynky ZDE

Hlavně ale právě kvůli tomuto hitu dali Rusové z následného brejku gól, jenž Čechy úplně odrovnal. Jako když okovanou botou rozšlápnou motýla. Byla v tom bezmoc, vztek, smutek i zmar.

Tomáš Rolinek dává gól na 2:0
Tomáš Rolinek dává gól na 2:0


Ovšem všeho do času. Už na dalším velkém turnaji se Rusové dočkali odplaty. A přišli k ní zase jen kvůli hrubiánovi Ovečkinovi, který po ledě létá s agresivním výrazem divokého býka. Ve 39. minutě velkého finále zase jednou zatnul celé tělo a položil se do tvrdého hitu. Jenže v nepřehledné situaci omylem napálil místo Čecha svého spoluhráče Sergeje Fjodorova.

Veterán měl problém se po takové ráně trochu vzchopit. Češi však především nelenili a hned za dvě, tři další vteřiny udeřili! Rachůnek se po pravé straně prodral k přihrávce před branku, kde puk srazil za Varlamova svou bruslí Rolinek.

Gól, 2:0! Dokonalá pomsta. Rusové nakonec zvládnou jen snížit, tohle zlato už Čechům nikdo nevezme!

Vstoupit do diskuse
3

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud