24. května 2010 • 09:48

Němci a Švýcaři považují český titul za zázrak

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejové mistrovství světa v Německu má nečekaného vítěze. Shodně to konstatují německé a švýcarské servery ve svých hodnoceních po českém vítězství 2:1 v nedělním finále nad Ruskem.



Celkově 12. triumf české nebo československé reprezentace na světovém šampionátu označují některé weby dokonce za senzaci nebo zázrak.

Servery připomínají, že ruská sborná byla díky přítomnosti mnoha hvězd z NHL považována už před začátkem turnaje za největšího favorita, zatímco o českém mužstvu většinou píší jako o outsiderovi.

"Český národní tým se postaral ve finále MS 2010 v Kolíně nad Rýnem o senzaci," soudí server sportmedien.eu. Podobně jako další připomíná, že svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky stáli několikrát během turnaje na pokraji vyřazení.

Focus Online proto o českých reprezentantech píše jako o "umělcích v přežití okolo Jaromíra Jágra, kteří odčarovali ruský hokejový All stars tým". Z českých hráčů vyzdvihl zejména brankáře Tomáše Vokouna.

Ten podal "zářivý výkon" i podle serveru švýcarského deníku Neue Züricher Zeitung, jenž jinak ocenil hru celého týmu. Češi podle něj ve finálovém zápase zářili pozoruhodnou chytrostí.

Švýcarská televize na svých webových stránkách podtrhla chytrou obrannou hru české reprezentace. Ta měla podle hokejového portálu hockeyfans.ch oproti Rusům jen málo dobrých individualit, nakonec ale vytvořila lepší mužstvo.

Vstoupit do diskuse
1

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud