20. května 2010 • 22:54

Německo slaví, doma si zahraje semifinále MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pořádajícího Německa porazili ve čtvrtfinále mistrovství světa Švýcarsko 1:0. Jediný gól vstřelil v 31. minutě útočník Philip Gogulla, čisté konto vychytal brankář Dennis Endras. Němci jsou v první čtyřce světového šampionátu poprvé od roku 1953, v sobotním boji o finále je čeká obhájce prvenství Rusko.



První třetina příliš hokejové krásy nenabídla a duel tak měl od počátku očekávaný průběh, kdy obě mužstva kladla důraz především na zabezpečenou defenzivu. Největší příležitost přišla již v polovině druhé minuty, kdy nebezpečně pálil Savary, Endras dokázal puk vyrazit, ale další z dojíždějících Švýcarů Duca orazítkoval z dorážky pouze tyč.

Plány v úvodu turnaje suverénně působících Švýcarů však výrazně nabourala událost z 16. minuty, kdy jedna z klíčových postav týmu Plüss v útočném pásmu naprosto zbytečně fauloval a sudí ho za bodnutí holí vyloučili na pět minut a do konce utkání. Dlouhou početní převahu ovšem Němci zužitkovat nedokázali.

Druhá dvacetiminutovka začala obrovskou šancí Rankela, brankář Gerber však uhájil čisté konto. Stejně dobře si vedl i proti Wolfovi, ale na Gogullovu dorážku z 31. minuty byl již krátký a Němci vedli. Zvýšit mohl krátce před přestávkou Hospelt, jenže nedal.

Třetí dějství se neslo ve znamení souboje švýcarské ofenzivy s německým obranným valem v čele s pozorným Endrasem mezi tyčemi. Slibnou šanci měl Brunner, ale nedal.

V závěrečné desetiminutovce Švýcaři ještě zvýšili svůj tlak, jenže stále marně hledali recept na překonání výborně chytajícího Endrase. Když už dostali puk za jeho záda, což se podařilo Monnetovi, zachránila Němce tyč. V 55. minutě mohl při jednom z kontrů zvýšit Ullmann, krátce po něm byl v šanci Schütz, ale Gerber udržel Švýcary ve hře o postup.

K poslednímu náporu se Švýcaři dostali po oddechovém času 84 vteřin před závěrem, do boje šli s šesti bruslaři bez brankáře, ale jejich snaha vyšla naprázdno, přestože závěrečnou třetinu vyhráli na střely vysoko 19:5.

Po závěrečné siréně došlo ještě k bitce, při níž se švýcarský bek Helbling dostal do křížku dokonce s činovníky na německé střídačce. Ale vášně po chvilce opadly a Němci se mohli naplno radovat.

Švýcarsko - Německo 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky:
31. Gogulla (Hospelt, Sulzer). Rozhodčí: Laaksonen (Fin.), Sterns - Brown (oba USA), Terho (Fin.). Vyloučení: 1:1, navíc Plüss, Helbling oba 5 min. a do konce utkání, Bezina, Déruns - Holzer všichni 10 min, týmový trest na 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 12.500.
Švýcarsko: Gerber - Seger, Vauclair, Josi, Du Bois, Hirschi, Bezina, Helbling - Déruns, M. Plüss, Rüthemann - Brunner, Monnet, Ambühl - Lemm, Savary, Duca - Romy, Trachsler, Jenni - Christen. Trenér: Sean Simpson.
Německo: Endras - Ehrhoff, Dietrich, Krueger, Sulzer, Holzer, Braun, N. Goc - Schütz, Rankel, M. Goc - Müller, Ullmann, Wolf - Hospelt, Gogulla, Hager - Felski, Kreutzer, Barta - Tripp. Trenér: Uwe Krupp.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud