Květoslav Šimek
18. dubna 2012 • 11:07

Mrázek hororem prošel, premiéra v reprezentaci se odkládá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z českých brankářských komet zůstává v play off zámořské OHL už pouze Petr Mrázek. S Ottawou 67‘ se dokázal probít do finále konference, přestože s Barrie Colts už prohrávali 1:3 na zápasy. Osmnáctiletý Matěj Machovský s Bramptonem v sérii s favorizovanou Niagarou neuspěl, padli 0:4 na zápasy (1:2, 1:3, 3:6 a 1:3).



Mrázkova premiéra v seniorském týmu se tím odkládá. Trenér Alois Hadamczik chtěl dvacetiletou hvězdu juniorského šampionátu, kde byl Petr Mrázek vyhlášen nejlepším brankářem turnaje, vyzkoušet v přípravě na mistrovství světa.

Moc nechybělo, Mrázek už s Ottawou prohrával 1:3 na zápasy (5:1, 2:3p, 2:5, 2:3). Pak ovšem svůj tým výrazně podržel! Ottawa i díky němu následující zápasy vyhrála 2:1, 3:2 a rozhodující sedmý duel doma před 11 tisíci bouřícími diváky 4:3 v prodloužení.

„Asi to tak mělo být, všechno má svůj čas, i seniorská reprezentace,“ říká s úsměvem Mrázkův otec Karel.

„Přiznám se, že já už teda moc nevěřil, že sérii ještě otočí. Ale dokázali to a Petr byl samozřejmě velmi spokojený. Uvidíme, co ukáží ve finále konference, protože Niagara je hodně dobrá.“

To na vlastní kůži poznal i stále ještě osmnáctiletý Matěj Machovský. V základní části měl skvělá čísla, stejně tak po prvním kole play off.

Niagaru však zastavit nedokázal, přestože odváděl velmi slušné výkony. Machovského Brampton Battalions padl 0:4 na zápasy.

Kromě brankáře Mrázka tak zůstává v bitvě o titul OHL z českých hráčů už jen bývalý třinecký útočník Radek Faksa. S Kitchener Rangers postoupil do finále Západní konference, v něm se utkají s London Knights.

Osmnáctiletý Faksa hraje v zámoří prvním rokem a vede si výborně. V základní části nasbíral v 62 zápasech 67 bodů (29+38), byl třetí nejproduktivnější hráč týmu! A daří se mu i v play off (9 zápasů/ 6 bodů, 2+4).

Finále Západní konference mezi London Knights a Kitchener Rangers začíná ve čtvrtek, finále Východní konference mezi Niagara IceDogs a Ottawou 67‘ o den později.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud