28. dubna 2013 • 21:52

Hadamczik: Byla to moje nejtěžší nominace. Kluby nám nevychází vstříc

Autor: mjk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na definitivní rozhodnutí měl pár minut. Ihned po utkání s Ruskem se trenér českých hokejistů Alois Hadamczik poradil se svými asistenty, pak vyřkl svůj ortel kabině. „Všem jsem poděkoval za skvělou reprezentaci naší země,“ sdělil na tiskové konferenci.



Největším překvapením bylo nenominování Romana Červenky. „Má natažené kolenní vazy. Jeho agent mi sdělil, že není vhodné, aby reprezentoval,“ sdělil kouč podrobnosti k hráči Calgary Flames.

V týmu naopak nechybí jeho spoluhráč Jiří Hudler. „Trošku jsme nad ním pochybovali, ale věřím tomu, že má velkou šanci napravit si reputaci, dostane velkou příležitost. A věřím, že se bude prezentovat tak, jako třeba v Detroitu.“

Vedle Červenky visel zdravotní otazník i nad brankářem Jakubem Kovářem, který kvůli horečkám opustil národní tým a z Brna se odjel kurýrovat domů.

„Situaci ohledně něj jsme zvažovali dlouho. Víme, že máme v záloze Pavla Francouze, který se v přípravě také skvěle předvedl. Uvidíme, zda se uzdraví,“ doufá Hadamczik. „Pozitivní je, že je připraven i na roli trojky. Pokud by se jeho stav nelepšil, pojede Francouz.“

Z NHL přijede posílit reprezentační výběr 10 hráčů. „Co se zdravotních prohlídek týče, tak by u nich už neměly nastat problémy. Letenku už mají všichni doma,“ ujistil trenér.

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik oznámil nominaci českého týmu pro MS ve Švédsku a Finsku
Video se připravuje ...

Ze zámoří chtěl získat i další hráče. To mu však znemožnily jejich nejisté situace ohledně dalšího klubového působení. Hadamczik se přesto stále zcela nevzdal naděje, že by dodatečně mohli přicestovat Marek Židlický s Patrikem Eliášem z New Jersey. Oba však čekají na nabídku kontraktu marně a nechtějí riskovat případné zranění.

„Kluby nám v tomto ohledu vůbec nevycházejí vstříc,“ pousmál se hořce kouč. „Měli jsme zájem i o obránce Gudase, ale dokonce ani farma nemůže ustoupit reprezentaci,“ posteskl si.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud