13. května 2013 • 17:30

Slováci děkují hokejistům Lotyšska, kteří vyhráli nad Francií 3:1

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Hokejisté Francie prohráli v pondělním utkání MS s Lotyšskem 1:3 a zkomplikovali si cestu za postupem do čtvrtfinále. Naději sice stále mají, ale už musejí spoléhat na pomoc USA v bitvě se Slovenskem. Navíc pak musejí v posledním utkání skupiny vyhrát nad Německem.



Čtvrtou příčku ve skupině zatím drží slovenský národní tým vedený českým koučem Vladimirem Vůjtkem, když má na kontě stejný počet bodů jako Německo. O bod zpět je Francie a Lotyšsko. Další bod ztrácí poslední Rakousko, které čeká večer bitva s Ruskem.

Třemi body za gól a dvě asistence k výhře Lotyšů nad Francií přispěl Janis Sprukts. Lotyši mají i teoretickou naději na postup do čtvrtfinále.

V úvodu měli více šancí Francouzi, ale v polovině první třetiny mohli inkasovat při vlastní přesilovce. Sprukts ale gólmana nepřekonal. Další možnost měl Darzinš, který byl faulován Manavianem.

V 15. minutě v přesilovce otevřel skóre Cipulis. Útočník, jenž dohrál sezonu v dresu Lva Praha, se prosadil z dorážky. Lotyši zvýšili ve 26. minutě, kdy se dostal do samostatného úniku znovu Sprukts a tentokrát už se prosadil. Pak uvolnil Darzinše, který ale vedení nepojistil a Lotyši se museli strachovat o důležitý výsledek.

Ve 44. minutě při Kuldově vyloučení snížil Desroisers, což sudí Baluška s Brüggemannem neviděli a šli si situaci ověřit u videa. Napoprvé gól nebyl uznán, ale po protestech Francouzů po opakovaném záběru na kostce branka nakonec po dalším prověření platila. Puk byl podle záznamu za brankovou čárou zcela evidentně.

Při další přesilovce trefil Bellemare horní tyč. Lotyši se uklidnili v 57. minutě, kdy chyboval Auvitu a Darzinš upravil na 3:1.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina B (Helsinky):
Lotyšsko - Francie 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Cipulis (Sprukts, Freibergs), 26. Sprukts (Cipulis), 57. Darzinš (Sprukts) - 44. Desrosiers (Y. Treille, Hecquefeuille). Rozhodčí: Baluška (SR), Brüggenmann (Něm.) - Käck (Švéd.), Morrison (USA). Vyloučení: 5:3, navíc Sotnieks (Lot.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 2204.

Sestavy:
Lotyšsko: Gudlevskis - K. Redlihs, Sotnieks, Kulda, Freibergs, Andersons, Saviels, M. Jass - Darzinš, Sprukts, Cipulis - Keninš, Girgensons, Indrašis - Džerinš, Meija, Jekimovs - Pavlovs, Štals, Berzinš - Širokovs. Trenér: Ted Nolan.
Francie: Huet - Manavian, Auvitu, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand - Y. Treille, Meunier, Desrosiers - Fleury, Bellemare, S. Treille - B. Henderson, Roussel, Da Costa - Raux, Guttig, Bertrand - Ritz. Trenér: Dave Henderson.

ONLINE: Francie - Lotyšsko

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 15:15
Lotyšsko
Lotyšsko
3:1
ONLINE
13. května
15:15
Francie
Francie
Góly

Domácí: 14:54. Cipulis, 25:07. Sprukts, 56:24. Darzinš

Hosté: 43:27. Desroisers

Sestavy

Domácí: Gudlevskis – Redlihs, Sotnieks, Freibergs, Kulda, Saviels, Andersons, Jass – Sprukts, Darzinš, Cipulis – Kennis, Girgensons, Indrasis – Džerinš, Meija, Jekimovs – Berzinš, Pavlovs, Štals.

Hosté: Huet – Manavian, Auvitu, Bachet, Hecquefeuille, Janil, Besch, Moisand – Treille Y., Meunier, Desroisers – Fleury, Bellemare, Treille S. – Henderson, Roussel, Da Costa – Ritz, Raux, Guttig.

Rozhodčí

Stadion

Hokejisté Francie prohráli na MS s Lotyšskem a zkomplikovali si boj o postup do čtvrtfinále
Hokejisté Francie prohráli na MS s Lotyšskem a zkomplikovali si boj o postup do čtvrtfinále

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud