Tomáš Vrábel
4. května 2015 • 15:00

Růžičkovy prodloužené oči. Co mu prozradil špión Kalous o Kanadě?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Vladimír Růžička během domácího mistrovství světa piluje hru svého týmu, zároveň ale sbírá i podrobné informace o soupeřích. Kromě týmu videokoučů má i síť skautů, mezi kterými je i třinecký Jiří Kalous. Ten například podrobně sledoval hru i tréninky Kanady, se kterou se česká reprezentace střetne dnes večer (20.15). „V podstatě poskytujeme doplňkový servis,“ řekl Kalous v rozhovoru pro iSport.cz.



Během sobotního kanadského tréninku v holešovické aréně seděla na tribuně hrstka novinářů. Mezi nimi i Kalous a Břetislav Kopřiva – Růžičkovi skauti.

„Zajímá mě všechno – skladba tréninků, jak jdou cvičení po sobě a jejich celková náplň. Jsou to inspirativní věci. Jsme ale domluvení na určité spolupráci a skautingu pro národní tým. Reprezentace se domluvila s některými trenéry, aby sledovali soupeře,“ přiblížil Kalous, který se s Růžičkou velmi dobře zná ze Slavie.

Český tým sbírá o soupeřích veškeré informace. Od složení sestavy až po nácvik přesilových her. „Náš tým má soupeře výborně zpracované. Začíná to obrazovým materiálem ze zápasů, na čemž pracují videokoučové. A my pozorovatelé to doplňujeme detailními postřehy,“ dodal hlavní trenér vicemistra extraligy z Třince.

Růžičkův výběr bude v pondělí večer čelit nesmírně ofenzivní síle soupeře. Kanada v dosavadních dvou zápasech nasázela Lotyšsku a Německu šestnáct gólů, na český šampionát přivezla výjimečně silný tým. „Je to jeden z nejsilnějších týmů, co kdy na mistrovství světa přijel,“ přiznal Kalous.

Z kanadské sestavy vyčnívají hlavně Sidney Crosby a Claude Giroux. „To jsou výjimeční hráči a TOP světová třída. Nemá ani cenu cokoli víc k nim říkat,“ pravil reprezentační skaut.

Na jejich osobní obranu se však český výběr soustředit nebude, což přiznal i Růžička. „Nejde o jednotlivce, ale celý tým a myslím, že se proto kluci budou soustředit na svoji hru. Kdokoli totiž zaváhá, tak to může být potrestáno, to samé platí ale i o našem útoku. Je potřeba zdravý respekt i zdravá sebedůvěra,“ uzavřel Kalous.

I Česko je hokejová země. Ale my máme Crosbyho, říkají fanoušci Kanady
Video se připravuje ...

O složenkách i rivalitě… Co prozradil lyžař Koukal o bráchovi z hokejové repre
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud