2. dubna 2018 • 17:25

Jandač odejde po MS do KHL, tvrdí Rusové. Vrací se také útočník Filippi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým trenérem hokejistů Magnitogorsku se má podle webu championat.ru stát kouč české reprezentace Josef Jandač. Sám trenér, kterému po květnovém mistrovství světa v Dánsku vyprší dvouletá smlouva u národního týmu, možnost návratu do KHL nevyloučil. Do Ruska se pak vrací útočník Tomáš Filippi, jenž v Magnitogorsku naposledy působil, ale konec sezony dohrál v Liberci. V příštím ročníku ruské soutěže bude oblékat dres Chabarovsku, kde působí další tři Češi.



Jandač před časem vedl Lva Praha, zájem o něj měly také jiné kluby KHL. Nyní se podle championat.ru ujme loňských finalistů z Magnitogorsku. "Je pravda, že nějaká jednání z Ruska byla, ale v žádném případě nic není uzavřeno," řekl Jandač webu hokej.cz.

Po odvolání Ilji Vorobjova v průběhu sezony se na pozici hlavního kouče Metallurgu posunul bývalý hráč NHL a ruský reprezentant Viktor Kozlov. Ten by nyní měl být Jandačovým asistentem. "Něco podobného jsem už v minulosti zažil. Oťukávání možná probíhá, ale nic konkrétního. Plně se soustředím na práci u národního týmu," uvedl Jandač.

Ani vedení reprezentace nechce Jandačovu budoucnost komentovat. "Národní mužstvo pod vedením Josefa Jandače se připravuje na mistrovství světa, to je jednoznačná priorita. Otázkami týkajícími se dalšího obsazení trenérských pozic reprezentace se bude zabývat výkonný výbor v červnu," uvedl pro hokej.cz tiskový mluvčí hokejového svazu Zdeněk Zikmund.

V Magnitogorsku hraje český útočník Jan Kovář, s nímž vedení klubu v současnosti jedná o prodloužení smlouvy. Metallurg, dvojnásobný vítěz Gagarinova poháru, letos vypadl ve čtvrtfinále play off.

Filippi rozšíří českou kolonii, míří do Chabarovsku

Liberecký odchovanec Filippi působil v KHL od roku 2015 v barvách Magnitogorsku. S Metallurgem hned v první sezoně získal Gagarinův pohár, jeho angažmá však skončilo předčasně loni v prosinci kvůli problémům se zády.

Po zlepšení zdravotního stavu se Filippi vrátil k Bílým Tygrům, za které hrál před odchodem do Magnitogorsku, a od konce února stihl závěr základní části a play off. V předkole Liberec i díky němu vyřadil Spartu Praha, ve čtvrtfinále vypadl s Hradcem Králové.

Účastník mistrovství světa 2016 se následně domluvil na ročním působení v Chabarovsku, což serveru championat.ru potvrdil viceprezident Amuru Alexandr Filippenko. Na Dálném východě by se měl Filippi sejít s triem krajanů, obránci Janem Kolářem, Michalem Jordánem a útočníkem Tomášem Zohornou, kteří už za Chabarovsk hráli v tomto ročníku.

Reprezentačnímu trenérovi Josefu Jandačovi se Filippi z přípravy na MS v Dánsku omluvil.

Jandač omladil nominaci před MS. Mají šanci se ukázat a třeba jim to otevře cestu dál, hlásí trenér
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud