16. května 2019 • 12:09

Hašek smeká před Bartošákem. Šanci ale dostane i Francouz, tuší legenda

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám má za sebou impozantní hokejovou kariéru, jeho slova mají váhu. Legendární brankář Dominik Hašek sleduje probíhající MS v Bratislavě se zaujetím, výkony českého týmu, který zatím na turnaji porazil Švédy (5:2), Nory (7:2) a nestačil na silné Rusko (0:3) ho uspokojují. Hašek oceňuje hlavně výkon Patrika Bartošáka, ke gólmanům měl, jak sám přiznává, vždycky nejblíže.



 

"Snažím se vidět každý zápas, ne třeba celý, ale alespoň jeho část," řekl v rozhovoru s reportérkou TV iSport Simonou Kubišovou Hašek, šestinásobný držitel Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL.

"Na gólmany nahlížím hodně kriticky, však jsem také chytal, přemýšlím, co se dalo chytit, co naopak ne. Kdy měl zacloněný výhled, kdy naopak mohl zasáhnout. Když budu mluvit o Bartošákovi, tak jeho výkony byly výborné, mužstvo v obou zápasech hodně podržel, i při porážce s Rusy, kdy dostal jen dva góly, třetí byl do prázdné," ocenil dosavadní českou jedničku na MS olympijský vítěz z Nagana.

Slovo "dosavadní" je u Bartošáka na místě, s týmem už se připravuje také reprezentační stálice Pavel Francouz, který v letošní sezoně působil na farmě Colorada a díky dvěma zápasům okusil i atmosféru v prvním týmu.

"Zápasů na šampionátu je hodně, myslím si, že ho trenéři vyzkouší, a je to dobře. Znám ho už z české ligy, vloni na MS chytal také na vysoké úrovni, je to vynikající brankář. Měl by dostat šanci," uzavřel Hašek.

Na další odpovědi "Dominátora" se podívejte ve VIDEU.

Slovenský KVÍZ Hronek vs. Bartošák. Kdo ví víc o pořadatelské zemi?
Video se připravuje ...

Bartošák o narození syna: Nádherný zážitek. Asi mi to dojde až po mistrovství
Video se připravuje ...

Trenér českých brankářů Zdeněk Orct cepuje Patrika Bartošáka a Pavla Francouze na tréninku
Trenér českých brankářů Zdeněk Orct cepuje Patrika Bartošáka a Pavla Francouze na tréninku

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Tabulky Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině A se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud