15. prosince 2017 • 15:24

Channel One Cup: Bojovní Korejci nad Finy vedli, favorit však nezaváhal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finští hokejisté porazili na Channel One Cupu v Moskvě Koreu 4:1 a po středeční porážce v Praze s Českem dosáhli na první výhru na turnaji. Outsider se sice v 11. minutě dostal do vedení díky Kim Ki-songovi, ale Finové ještě v úvodním dějství otočili stav na 3:1. Korejci, kteří budou v únoru hostit olympijský turnaj v Pchjongčchangu, po prohře s Kanadou 2:4 ani podruhé na turnaji nebodovali.



Korejci v úvodu přečkali šance Finů a nečekaně šli do vedení. Při Puustinenově vyloučení se nováček elitní skupiny mistrovství světa ještě neprosadil, ale krátce po něm překonal Rämöho Kim Ki-song. Hned za 26 vteřin ale bylo vyrovnáno, poté co z dorážky překonal Daltona Manninen.

V 18. minutě favorit otočil stav. Kontiola se šikovně natlačil přes I Jong-čona před branku a gólman Anyangu kapituloval podruhé. Za 68 vteřin zvýšil střelou z levého kruhu obránce Jokipakka.

V úvodu druhé části se Finové ubránili při vyloučeních Lehtonena a Korpikoskiho, stav se nezměnil ani při trestech Swifta a Kim Tong-hwana. Přes šance na obou stranách zůstalo skóre nadále stejné, Daltonovi pomohla dvakrát v rychlém sledu tyč.

Na přelomu druhé a třetí části se Korejci neprosadili ani při Lajunenově pobytu na trestné lavici a vzápětí zvýšil Ikonen, který doklepl puk do odkryté branky. Přes pokračující jasnou převahu i dvě početní výhody už pak Finové skóre nenavýšili.

Finsko - Korea 4:1 (3:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Manninen (Riikola, J. Lajunen), 18. Kontiola (Anttila, Riikola), 19. Jokipakka (Ruohomaa, Ikonen), 42. Ikonen (Ruohomaa) - 11. Kim Ki-song (Kim Sang-uk). Rozhodčí: Hribik, Hodek (oba ČR) - Lazarev, Otmachov (oba Rus.). Vyloučení: 4:4, navíc Korpikoski (Fin.) 10 min. Bez využití. Diváci: 2418.

Sestavy:

Finsko: Rämö - Koivisto, Mikkola, Lehtonen, Virtanen, Hakanpää, Riikola, Jokipakka - Anttila, Kontiola, Pihlström - J. Peltola, Koskiranta, Savinainen - Ikonen, Ruohomaa, Korpikoski - Manninen, J. Lajunen, Puustinen - Junttila. Trenér: Lauri Marjamäki.

Korea: Dalton - Kim Won-čon, So Jong-čon, O Hjon-ho, Plante, Regan, I Ton-ko, Kim Hjok, Kim Tong-hwan - Testwuide, Kim Sang-uk, Kwon Te-an - Kim Won-čong, Čo Min-ho, Radunske - Kwon Te-an, I Jong-čon, Swift - Pak U-sang, Čon Čong-u, Šin Hjong-jun, Šin Sang-u. Trenér: Pek Či-son.

1. Finsko 2 1 0 1 0 6:4 4
2. Kanada 1 1 0 0 0 4:2 3
3. Rusko 1 1 0 0 0 3:1 3
4. ČR 1 0 1 0 0 3:2 2
5. Švédsko 1 0 0 0 1 1:3 0
6. Korea 2 0 0 0 2 3:8 0

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud