Miroslav Horák
15. prosince 2009 • 11:32

Channel One Cup: Poslední hra o Hry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři závěrečné pokusy stojí před řádkou českých hokejistů z evropských klubů. Přešlapy se netolerují, ve hře je únorová olympiáda. Sraz elitních es ve Vancouveru láká a z hráčů mimo NHL nejen fantom Červenka stojí na prahu nominace.



Deník Sport vybral pět zásadních otázek příštích dnů hokejové reprezentace. Ta se včera sešla v pražské O2 Areně.

HLASOVÁNÍ: Vybírejte útočníky zde »

Pozítří vypukne třetí díl série Euro Hockey Tour, poslední týmový podnik před olympiádou. Turnaj Channel One Cup otevře ve čtvrtek pražský duel s Finy, poté se Češi vydají do zmrzlé Moskvy za výběry Švédska a domácí sborné. Předvánoční válčení poslouží trenéru Růžičkovi i k odstranění otazníků, které řeší před misí Vancouver.

1. PROČ DVA TÝMY?

Včera jeden, dnes druhý. Hráči pro reprezentaci se schází nadvakrát, společné oblečení nafasuje 42 hokejistů. Jaký to má důvod? Už dnes hraje záložní výběr v Košicích se Slováky, kteří duel pojímají jako oslavu výročí 80. let slovenského hokeje.

Čtěte více:
Poraďte Růžičkovi: Vybírejte do Vancouveru útočná esa »

V sestavě kouče Filce nechybí hvězdní Pálffy či Stümpel, a tak česká rezerva se sedmi nováčky bude výborně prověřenac Áčko se sejde dnes a s „Košičany“ se ani nepotká. S výjimkou tří borců - brankáři Schwarz, Štěpánek a angažmá hledající bek Krstev se prolínají oběma týmy.

2. VYPRODÁ JÁGR HALU?

Možná, že pár set míst na partii s Finy zůstane neobsazených, každopádně se rýsuje vynikající návštěva okolo 16, možná 17 tisíci fanoušků. Na terminálech Sazky zbývá prodat okolo 2,5 tisíce vstupenek (od 200 do 340 korun). Není divu, že je takový zájem.

Jágr doma? To je tahák. A kdo ví, kolikrát se doma v dresu reprezentace ještě představí. Třeba už nikdy... Hokejový svaz navíc zaslal stovky lístků do dětských domovů, zve všechny legendy ze Síně slávy. Může to být pro všechny příjemný podvečer. Výborný výkon Čechů může fanoušky ještě více naladit na únorový Vancouver.

3.KOLIK EVROPANŮ NA ZOH?

Ožehavé téma. A je dobré vědět, že moskevský turnaj k nominaci na Hry poslouží. Pokud některý hráč z Růžičkova hledáčku předvede perfektní práci, může se Vancouveru výrazně přiblížit. Kdo má letenku do Vancouveru jistou?


VÝSLEDEK: Vybírali jste brankáře a obránce »


Určitě Jaromír Jágr, zřejmě i Roman Červenka a Petr Čajánek. Za normálních okolností by se slušelo přidat i jméno Jiřího Hudlera, ale... Pokud se mu následující akce nezdaří podobně jako ta poslední v Helsinkách, Růžičku to může rozkolísat. A ještě zmiňme další jména z kategorie horkých adeptů: Štěpánek, Schwarz, Bulis, Rolinek, Vašíček...

4. PŘEDEHRA K VANCOUVERU?

Na světovém šampionátu ve Švýcarsku hráli vedle sebe, kouč Růžička staví Jágra s Čajánkem opět do jednoho útoku. Důvody jsou nasnadě. Trenér uvažuje o jejich propojení do Vancouveru, a tak je dává do kupy se záměrem osvěžení návyků z jara. Což může vyjít a zároveň nemusí.

Jestliže jim to v tandemu nebude svědčit, také se tím získá důležitá zpráva. Trenérovi se pak odbourá otazník v delikátní záležitosti „koho k Jágrovi“. Na řadu pak zřejmě přijde Václav Prospal. Ale to až v únoru a pár hodin před úvodním utkáním se Slovenskem.

5. KTERÝ GÓLMAN ZAUJME?

Do Vancouveru jako brankářská trojka asi vyrazí Štěpánek. Anebo má reálnou šanci i Schwarz? Zatímco anketa Sportu jednoznačně ukázala na vítkovického gólmana (4967 hlasů oproti 1606), nelze očekávat, že takhle jasně má Štěpánek navrch i u Růžičky.

Boleslavský brankář sice aktuálně neprožívá nejlepší období, ale pokud i v Moskvě naváže na velmi povedený listopadový Karjala Cup, ve hře o Vancouver se může držet až do samého konce, tedy do 30. prosince, kdy se listina pro Hry odtajní. Jinak předpokládáme, že pozici jedničky a dvojky na ZOH si rozeberou Tomáš Vokoun a Ondřej Pavelec.

Josef Jandač s Petrem Weissmannem udílejí pokyny
Josef Jandač s Petrem Weissmannem udílejí pokyny

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud