22. dubna 2009 • 10:55

Balaštík ve Zlíně končí

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga nejspíš přijde o svého dvojnásobného nejlepšího střelce. Kapitán RI Okna Zlín Jaroslav Balaštík se nedohodl se svým mateřským klubem na nové smlouvě a míří do zahraničí. Kam? To zatím sám neví. Chtěl by do Ruska. Klub si včera místo něj pořídil Michala Důrase.



Jednání s Balaštíkem skončila krachem. Zřejmě definitivním. „V tuhle chvíli s ním nepočítáme,“ sdělil generální manažer Miroslav Michalovský. Devětadvacetiletý útočník dostal nabídku nového kontraktu. Nebyl tak lukrativní jako ten předchozí, přesto by křídelník s přehledem zůstal nejlépe placeným hráčem mužstva.

„Náš druhý vylepšený návrh byl jen o procenta horší než jeho předchozí smlouva. Dá se říct, že nabízená suma byla až nad naše možnosti,“ přiznal generální manažer.

Přesto Balaštík oznámil: Díky, ale chci to zkusit za hranicemi. Přestup do jiného českého klubu nemá v plánu. Už dříve prohlásil, že bude v rámci extraligy oblékat pouze zlínský dres. V jeho mateřském klubu jsou z reakce klíčového hráče lehce rozladěni. Nečekali, že jim kapitán pláchne. Dali mu na poměry klubu velkorysou nabídku. Ani s ní však neuspěli.

Co kdyby Balaštík v cizině nic vhodného nesehnal a chtěl se nakonec vrátit? „Definitivně zabouchnuté dveře nemá,“ uvedl Michalovský. „Ovšem musí počítat s tím, že už mu nabídneme něco jiného než teď. Ne že bych mu ty peníze nepřál, ale neměli bychom je pro něj,“ upozornil, že by šel střelec s platem razantněji dolů. Rozpočet klubu je našponovaný.

Balaštíkovo místo by mohl obsadit Michal Důras z Plzně, který dokončil sezonu v Mladé Boleslavi. Ve Zlíně si nad jeho příchodem mnou ruce. „Je to dobrý hráč. Tento obchod se povedl,“ nepochyboval Michalovský. Už dříve přišli bek Švrček ze Znojma a slovenský útočník Sivák ze Žiliny. Další příchody nejsou v plánu.

„Trenér Venera je s kádrem vcelku spokojený,“ informoval manažer šestého celku uplynulé sezony. Klub se kromě Balaštíka rozloučil také s křidelníkem Dušanem Andrašovským. Ani ten nepřijal nabídku nižší smlouvy.

„Nikoho už uvolňovat nechceme. Potřebujeme dost hráčů. Někteří budou pomáhat sousednímu Vsetínu s postupem do první ligy,“ objasnil manažer RI Okna. Tým začíná v pondělí letní přípravu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud