22. září 2009 • 21:39

Skorohrdina Balaštík: Fanoušci mě překvapili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět týdnů nehrál zlínský útočník Jaroslav Balaštík mistrovský zápas kvůli zranění, které mu způsobil úder pěstí vítkovického beka Richarda Stehlíka. Do sestavy se vrátil až v dnešním utkání extraligy s pražskou Spartou a v 55. minutě po precizní přihrávce Petra Lešky poslal domácí celek do vedení.



Fotbal na Facebooku

Mohl to být návrat snů, jenže náskok 2:1 Berani neudrželi a nakonec podlehli 2:3 po prodloužení.

Zlín se dvě třetiny spíše bránil převaze Pražanů a sázel na rychlé brejky. Přesto mohl zvítězit. V třetí části se Venerův tým zvedl a jeho aktivita vyvrcholila Balaštíkovou trefou.

Zpoza branky mu poslal puk Leška a zlínský kanonýr se v podobných situacích málokdy mýlí. Hanzlíkovo vyrovnání však domácí naděje na plný bodový zisk zhatilo.

Souhrn 7. kola extraligy »

"Bohužel byla Sparta možná o gól lepší a zasloužila si vyhrát. Škoda, sahali jsme po třech bodech, a máme jen jeden," litoval domácí střelec. "Ve druhé třetině jsme byli pod velkým tlakem, Sparta nás přehrávala.

V závěrečné části už to bylo lepší. Jen škoda závěru. Nestihli jsme vystřídat a soupeři skočil do hry šestý hráč. Bylo to o jednom vyhození, abychom nabrali síly. Ale bod bereme," dodal Balaštík.

Balaštík se uvedl gólem, na Spartu to nestačilo »

Během zápasu se na ledě spíš rozkoukával, ani příliš nechodil do osobních soubojů. "Pauza byla dlouhá, nebylo to ještě úplně ono. Snažil jsem se hrát úsporně. Tempo zápasu bylo docela rychlé. Cítil jsem se dobře, ale mohlo to být i lepší," uznal devětadvacetiletý útočník.

"Potěšila mě bouřlivá reakce fanoušků po mém gólu. Dodalo mi to energii, fandům bych za to chtěl moc poděkovat."

Trojnásobný nejlepší střelec extraligy měl po bitce se Stehlíkem v srpnovém pohárovém utkání zlomený nadočnicový a podočnicový oblouk. Do zápasu nastoupil s ochranným plexisklem na helmě.

"Je to pro jistotu. Nosit jej budu ještě tři čtyři týdny," podotkl. V utkání se několikrát stal terčem ostřejších zákroků hostujících hráčů. "Párkrát jsem dostal, ale byly to běžné zákroky," konstatoval Balaštík.

Věří, že v dalších kolech jeho forma poroste. "Každý zápas chci dělat pokroky. Moc jsem toho neodehrál. Trochu jsem unavený, cítím nohy. Ale s tím jsem počítal," poznamenal Balaštík.

Za dva týdny přijedou na stadion Luďka Čajky Vítkovice a s nimi obránce Stehlík, který Balaštíka zranil a stal se terčem zloby zlínských fanoušků. Útočník Zlína se ale k utkání s vítkovickým soupeřem nechce upínat.

"Nemyslím na to. Dva týdny jsou ještě dlouhá doba a pět zápasů. Soustředím se na to, aby moje forma rostla. Chci mužstvu pomoct. Start se vydařil, kluci beze mě uhráli jedenáct bodů. To je slušná bilance," řekl Balaštík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud