Miroslav Horák
3. října 2009 • 11:43

Mikeska zpátky v extralize. Posílí Budějovice

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak už se rozhodl. Hokejový útočník Michal Mikeska má už jasno o své budoucnosti. Podle informací Sportu přestupuje do Českých Budějovic. Řada dalších tuzemských klubů tak utřela nos.



Fotbal na Facebooku

Jen co vyšlo najevo, že 33letý útočník předčasně končí angažmá v Novosibirsku, extraligové oddíly zavětřily. Mít v sestavě Mikesku? To není vůbec špatný krok, usmyslely si a rázem se hráčově agentovi Spálenkovi začaly hrnout nabídky na stůl.

Odkud? Především od klubů, které na tom ani v době hospodářské krize nejsou vůbec špatně. Takže Mikeska měl velké množství možností na výběr. Logicky se ozvala brněnská Kometa, laso ze Slezska poslal Třinec.

Šampion české extraligy 2005 a ruské Superligy 2008 dlouho váhal, neboť ve štosu nabídek uvízla i ta z Pardubic, kde Mikeska strávil nejlepší roky kariéry, ovšem ta podle informací Sportu nebyla příliš atraktivní. Nakonec tedy uspěl českobudějovický Mountfield, jenž po minulé tragické sezoně zažívá obrození.

Mikeska měl přitom dohrát sezonu v KHL, v dresu Sibiru Novosibirsk však odehrál pouze 7 zápasů, v kterých získal 3 kanadské body (1+2). Poté se s vedením klubu dohodl na ukončení roční smlouvy.

V Rusku během tří sezon a krátkého příběhu tohoto ročníku odehrál 180 zápasů, sklidil 101 bodů (29+72). V budějovickém dresu by se mohl poprvé objevit v úterý v Liberci. Nutností je totiž vyřízení transfer karty.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
3
Finále
Články odjinud


Články odjinud