23. září 2010 • 15:01

Růžička před derby: Pomstíme naše fotbalisty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta – Slavia. Dnešní hokejové derby dostává ještě větší grády. Důvod? Pondělní fotbalové setkání odvěkých rivalů. Z hokejové Slavie zní: Za naše fotbalové kamarády se chceme pomstít! I oni totiž porážku 1:2 těžko přijímali. Vyjde jim odplata? Zápas v Tesla Areně začíná v 18.10 hodin.



Nejen stejný sešívaný dres spojuje fotbalovou a hokejovou Slavii. Ale od této sezony je to i Tomáš Rosen, šéf obou klubů.



Také proto jsou si teď obě mužstva blíž. „Jsem rád, že je to teď propojenější než dřív,“ říká Vladimír Růžička, kouč hokejové Slavie. Ale rovněž i velký fotbalový fanoušek, který nevynechá žádný domácí zápas svých fotbalových kolegů.

A byl i u toho, když Slavia v Edenu v pondělí padla. O to větší v něm dřímá touha se teď Spartě pomstít.


„Je to tak. Určitě se pokusíme to soupeři vrátit. Rivalita mezi námi je velká, to nemá cenu zastírat. A teď ještě o to větší, když všichni máme v paměti ten fotbal,“ dodává Růžička .„Nestává se příliš často, aby se hokejové derby hrálo takhle krátce po tom fotbalovém. Takže o to víc to bude vyhecované.“

On je nevídaný slávistický srdcař. Proto mu osud fotbalového klubu není lhostejný. A na tabulku, v níž je tým Karla Jarolíma až na devátém místě, se mu nekouká příjemně. „Stejně jako ostatní slávističtí fanoušci jsem z toho smutný. Ale sezona je ještě dlouhá, nedělal bych z toho paniku,“ dodává Růžička.

Růžička chce Slavii dotáhnout aspoň do semifináleFoto Sport


O to více vyblázní hráče, aby se dnes rvali i za fotbalové fanoušky sešívaných. Aby dvakrát po sobě nevzešla z bitvy o Prahu jako vítěz Sparta. „Uděláme pro to všechno,“ zdůrazňuje Růžička.

Ale to samé zní i z tábora soupeře. „Pro nás by samozřejmě bylo hezký, kdybychom je v jednom týdnu porazili ve fotbale i v hokeji. Hlavně fanoušci by si to užili,“ říká sparťanský obránce Jan Hanzlík, který v úvodu chytil výbornou formu – ve dvou posledních zápasech dal dva góly.

Pondělní fotbalové derby nakonec viděl jenom v televizi, i když původně chtěl vyrazit osobně. „Musím říct, že to byla parádní podívaná. Nahoru dolů, s dobrým koncem pro Spartu, i když by tomu asi slušela víc remíza. Nicméně my jsme v kabině za ten výsledek samozřejmě moc rádi,“ usmál se Hanzlík.


On se do kůže fotbalistů dokáže vžít. A chápe, že to někdy mají těžké. „Když na to koukám, tak jsem rád, že hraji hokej. Při fotbale je všechno vidět, fauly, gesta, je těžké udržet emoce. Přes léto si chodím zahrát fotbálek a minulý rok jsem nasbíral tři červený. My hokejisti ze sebe můžeme to napětí dostat snáz. Ať už pořádnou střelou golfem, nebo třeba střetem u mantinelu,“ vypočítává.

Michal Vondrka, slávistický útočník, viděl pondělní střet na vlastní oči. Do fotbalového Edenu vyrazil spolu s dalšími spoluhráči. O to víc z něj sálá touha uspět.

O´Brien se spolu s Brošem raduje z branky.Foto Pavel Mazáč (Sport)


„Moc rádi bychom srovnali stav derby na 1:1. Je jasné, že budeme myslet i na to, jak dopadnul fotbal,“ má jasno Vondrka, jeden z nejzkušenějších slávistů.

„Chceme uspět, to je jasné. Ale nejdůležitější pro nás je chytit tempo. Nejde jen o derby. Byla by hloupost říkat si, že porazíme Slavii a všechno je dobrý. To vůbec. Chceme moc vyhrát, ale nesmí nás to nějak zaslepit. Hrajeme daleko více utkání než fotbalisté, nemůžeme žít týden jedním zápasem,“ dodává sparťanský bek Hanzlík.

Je jasné, že dnes od 18.15 hodin to bude v Tesla Areně jiskřit. Ale nebude u toho slávistický gólman Miroslav Kopřiva, který se v předešlém zápase zranil. Nahradí ho Robert Slipčenko. Slávistická jednička by se do akce měla podle trenéra Růžičky vrátit do týdne.

„Druhý den po zranění už je můj stav o něco lepší, ale chytřejší budu až po dalších vyšetřeních,“ řekl Sportu sám gólman.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Miroslav Kopřiva se zranil v úterním zápase s Českými Budějovicemi. Za týden už by měl být v pořádku
Miroslav Kopřiva se zranil v úterním zápase s Českými Budějovicemi. Za týden už by měl být v pořádku


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud