17. dubna 2018 • 11:17

Smoleňák prý nesimuloval, pokutu platit nemusí. Jiránek má další distanc

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Disciplinární komise hokejové extraligy zrušila útočníkovi Hradce Králové Radku Smoleňákovi trest za simulování. Za údajně nafilmovaný pád v druhém utkání semifinále play off proti Třinci měl přijít o deset procent měsíčního platu. Jihlavě bude v následujících dvou zápasech baráže o extraligu chybět potrestaný útočník Tomáš Jiránek, distanc na jedno utkání dostal jeho spoluhráč David Kajínek.



Předseda disciplinární komise Karel Holý původně rozhodl, že Smoleňák přihrál střet s Danielem Rákosem. Královehradecký tahoun se však proti verdiktu odvolal a uspěl. Komise po prostudování videozáznamu konstatovala, že upadl po kontaktu s Rákosovou hokejkou.

"Je patrné, že hráč (Smoleňák) uchopil protihráčovu hůl, nelze však s vyloučením jakékoliv pochybnosti prokázat, že by ji po celou dobu také držel, a to s cílem docílit následně pomocí nafilmovaného pádu vyloučení soupeře," uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě.

Mountfield HK - Třinec: Simuloval Smoleňák? Podívejte se na souboj s Rákosem
Video se připravuje ...

Jiránek dostal trest za dva zápasy za faul na Daniela Sörvika v nedělním utkání s Litvínovem, navíc přijde o deset procent z měsíčního platu. "Hráč se potom, co zakopl o nohu protihráče, dopustil jednoznačného úderu loktem, kterým s vysokou razancí zasáhl jeho hlavu," uvedla disciplinární komise.

Pro Jiránka je to už druhý trest v této baráži. Před týdnem dostal distanc rovněž na dvě utkání za faul na karlovarského útočníka Jakuba Fleka. Nyní zmešká dnešní zápas v Litvínově a páteční duel v Kladně.

Kajínek byl potrestán za faul kolenem na litvínovského Michala Trávníčka.

Jihlava - Karlovy Vary: Jiránek srazil k ledu karlovarského střelce Fleka. Dostal trest na dva zápasy
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud