4. listopadu 2011 • 20:13

Extraliga má nového lídra! Po výhře ve Vítkovicích kraluje Sparta

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty vyhráli v 19. kole extraligy zásluhou čtyř gólů v poslední části na ledě Vítkovic 6:3 a při zaváhání Českých Budějovic se vyšvihli do čela tabulky. Vicemistr ještě v úvodu třetí dvacetiminutovky držel stav 2:2, Pražané však po jeho chybách skórovali dvakrát v rozmezí 44 sekund a rozhodli o svém druhém vítězství z posledních jedenácti zápasů na ostravském ledě. Dva góly a asistenci si připsal Alex Foster.



První část odehráli Ostravané ve velkém stylu. Bývalého vítkovického brankáře Faltra už po několika sekundách nechal vyniknout Káňa, ale jako první se vzápětí radovali sparťané. Puk se však po průniku Pacovského dostal už do posunuté klece a po kontrole videozáznamu ho rozhodčí neuznal.

Výborným bruslením si poté tlak vynutili domácí. Při signalizovaném trestu je poslal do vedení Szturc, hosté však po náporu první formace kontrovali trefou Broše, který z brankoviště dorazil Husákovu střelu.

Vítkovice v závěru první dvacetiminutovky Pražany přikovaly do útočného pásma. Nejblíže gólu byl v přesilovce Rehák, ale jeho bomba rozezněla břevno. Převaha Vítkovic ve druhé části opadla. Domácí ji rozehráli chybou v obranném pásmu, po které neobsazený Ton hned ve 22. minutě nedal Málkovi šanci a z mezikruží obrátil skóre.

Sparta eliminovala pohyb soupeře, ucpala střední pásmo a Vítkovice do útočného pásma pronikaly mnohem složitěji. Zůstaly jim hlavně brejky, Szturc však po úniku v oslabení Faltra kličkou neošálil.
Už po 28 sekundách třetího dějství Burger šikovnou tečí vyrovnal, ale velké mezery v defenzívě Vítkovicím během necelých dvou minut vzaly naději na úspěch. Tenkrát měl po Bližňákově pasu mezi kruhy dost času a místa, aby hostům rychle vrátil náskok a o 44 sekund později potrestal další chybu soupeře Foster.

Když přidal Foster i pátý gól, nebylo pochyb o třetí sparťanské výhře za sebou. Rehák už snížil pozdě a efekt nepřinesla ani domácí power play, před jejímž koncem naopak zpečetil výsledek Tomáš Rachůnek.

Hlasy trenérů po utkání:

Zdeněk Moták (Vítkovice): "V první třetině jsme měli dost šancí, abychom vstřelili nějaké góly, pak jsme ale udělali chyby, za které jsme byli potrestáni. Když jsme měli šance my, tak jsme je nedali. Podařilo se nám sice srovnat na 2:2, ale rozhodující byl gól na 2:3. Pak už jsme nedokázali kontrovat a dostat se zpátky. Hráči sice dřeli, ale střelecky se nám nedaří. Děláme hrubé chyby, za které jsme trestáni.

Richard Žemlička (Sparta):
"První třetinu jsme odehráli velice špatně. Kdybychom prohrávali 0:3, nikdo by se nemohl divit. Ve druhé třetině jsme se ale zlepšili. Začalo nám to bruslit, dohrávali jsme osobní souboje a dostali jsme se do vedení. V úvodu třetí části jsme se sice znovu dostali pod tlak a Vítkovice vyrovnaly, hned na to jsme ale dali gól na 3:2 a to rozhodlo celé utkání. Závěr už jsme kontrolovali."

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud